Tarih: 06.02.2023 18:20 Güncelleme: 06.02.2023 18:24

Zorcu Açıkladı: 4 Havalimanı Uçuşlara Kapatıldı

Gebze'nin en önemli seyahat firması Fark Travel sahibi Mustafa Zorcu, "Deprem sonrası Hatay, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Adana havalimanları uçuşa kapatıldı. Havalimanları sadece yardım uçakları için açık tutulacak." dedi.

Zorcu Açıkladı: 4 Havalimanı Uçuşlara Kapatıldı

Deprem fırtınası Güneydoğu Anadolu'da Gaziantep ve Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ili vurdu. Gaziantep'te 6,4 ve Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7,7 büyüklüğündeki deprem 10 ilde yıkıma neden olurken saat 13,25 itibari ile deprem bölgesinde çok şiddetli bir sarsıntı daha meydana geldi. Depremin şiddeti 7,6 olarak ölçüldü.

Hatay, Kahramanmaraş ve Gaziantep havalimanlarının ardından son olarak öğle saatlerinde meydana gelen 7.6 şiddetindeki depremin ardından Adana Havalimanı da ikinci bir karara kadar uçuşlara kapatıldı.

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve çevre illeri de etkileyen depremler sonrası Adana Havalimanı da sivil uçuşlara kapandı. Hatay Havalimanı'nda yaşanan tahribatın yanı sıra Kahramanmaraş ve Gaziantep Havalimanlarında da uçuşlar durdurulmuştu.

Bu kapsama Adana Havalimanı da alındı. Söz konusu durum ikinci bir karara kadar devam edecek. 

MALATYA TEMİNAL BİNASININ ÇATISI ÇÖKTÜ

Öte yandan Malatya Havalimanı terminal binasında hasar meydana geldi. Konuyla ilgili olarak Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, " Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesinde saat 13.24`te meydana gelen 7,6 büyüklüğündeki depremde Malatya Havalimanı terminal binasında küçük çaplı hasar meydana gelmiştir. Sivil hava trafiğine kapalı bulunan havalimanı, insani yardım ve arama kurtarma uçuşlarına açıktır" denildi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.