Tarih: 10.09.2024 23:27

Zaten kıt kanaat geçinen Çayırova halkı bu servis ücretini nasıl karşılayacak?

CHP Çayırova İlçe Başkanlığı'ndan yapılan basın açıklamasında yeni eğitim öğretim yılı servis ücretleri eleştirildi.

Zaten kıt kanaat geçinen Çayırova halkı bu servis ücretini nasıl karşılayacak?

CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş tarafından yapılan basın açıklamasında, şu ifadelere yer verildi.

VELİLER BİR ŞOK DAHA YAŞADI

En yakın servis ücretinin 3000 tl, en uzak servis ücretinin ise 4500 tl olduğunu duyan veliler, okul masraflarından sonra bir şok daha yaşamış durumdalar. Zaten kıt kanaat geçinen Çayırova halkı bu servis ücretini nasıl karşılayacak? Arsaların satış yerinin milli eğitim bakanlığına verilmesiyle bu yerlere yeni okullar yapılması ve halkın kendilerine yakın okullara çocuklarını göndermesi mümkünken halkı mağdur etmek, servislere mahkum etmek daha mi mantıklı geldi yetkililer? Biz amacınızın farkındayız; okullara kolay erişim herkesin hakkiyken, toplumu cahilleştirmek ve eğitimi yerle yeksan etmek sizin idealiniz değil midir? 

OKULLARA KOLAY ERİŞİM HERKESİN HAKKI

Sizin hedefiniz liyakatli, eğitimli yöneticiler yetiştirmek değil, sorgulamayan yönetilenleri yetiştirmektir. Eğitime ücretsiz ve kolay erişim sağlamaya yardımcı olmak değil, aksine zorlaştırarak halkın bilginin ışığından faydalanmasına engel olmaktır. Eğitim için harcanması gereken paraları, kişisel menfaatleriniz için harcamaktır. Oysa gereksiz lüksten ve harcamalardan uzak kalmanızın kaç öğrencinin eğitimine katkı sağlayacağının siz de farkındasınız. Ülkenin kurtuluşu sizin gereksiz yatırımlarınızla değil, onlar yerine halka ve öğrencilere, eğitime sağlayacağınız yatırımlarla olacaktır. Ve inanın bu ikinci yatırımlar ilkinin yanında devede kulak bile olmayacaktır. (CHP ÇAYIROVA İLÇE BAŞKANLIĞI)


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.