Tarih: 27.11.2023 16:28

YORMAZ, “FİLİSTİN’DE İNSANLIK ÖLÜYOR”

Genel Merkezi Gebze’de bulunan 4 Duvar Derneği’nin Genel Başkanı Özkan Yormaz, Filistin’de eli kanlı terör devleti tarafından işlenen insanlık suçları ile ilgili yazılı bir açıklama yaptı.

YORMAZ, “FİLİSTİN’DE İNSANLIK ÖLÜYOR”

Yormaz, İsrail tarafından gerçekleştirilen insanlık dışı saldırıların son bulması için uluslararası camiayı bir kez daha göreve davet ederek, eli kanlı terör devletine karşı ambargo uygulanması gerektiğini söyledi.

4 Duvar Derneği Genel Başkanı Özkan Yormaz, açıklamasında şu sözlere yer verdi.

“ 60 yılı aşkın süredir Gazze, Batı Şeria, Mescidi Aksa’da Filistin halkına yönelik insanlık dışı saldırılar son 50 gündür hiç kimsenin tahammül edemeyeceği bir şekilde vahşileşti. Hastaneleri, okulları, sivil halkın yaşadığı kampları, ibadethaneleri bombalayan eli kanlı terör devletine karşı uluslararası camianın hele hele de İslam ülkelerinin sessiz kalması içimizdeki acıyı bir kez daha katlıyor. Çaresizlik içinde izlediğimiz vahşet insani açıdan hepimizin yüreklerini yakıyor. Bu mezalimlere karşı atılacak her adımı destekliyoruz. Yapılan her boykotu, bireysel tavrı desteklemekle birlikte devletimizi aciz ve sessiz gibi göstermeye çalışan her türlü kitleyi de muhatap almıyoruz.

Türk Devleti güçlü ve kudretlidir. Bu zalimliğe sessiz kaldığımız fikri doğru değildir. Cumhurbaşkanımız ve Dış İşleri bakanımızın girişimleri, soğuk kanlı devlet aklı ile gerçekleştirdikleri adımlar sonuç verecektir. Türk devleti tarih boyunca mazlumların yanında olmuştur.

YARDIM DERNEKLERİ SAMİMİ OLMALIDIR

Mavi Marmara gemisinde insani yardım taşıyan vatandaşlarımıza yönelik hain ve alçak saldırı halen akıllarımızdadır. Alfabenin bir çok harfinden oluşturulan yardım kuruluşlarının yardım kampanyalarını kontrol altına almak gereklidir. Bir tarafta insanlık ölürken öte yandan bu durumdan rant elde etmek isteyenlere izin verilmemeli, Filistin halkına yönelik insanı yardımların devlet kontrolünde gerçekleşmesi taraftarıyız.

Yardım kampanyası adı altında kitlesel eylemler gerçekleştirerek toplumu ayrıştıran, devleti aciz gibi göstermeye çalışan yapıları esefle kınıyoruz. 

Türk devleti coğrafyasında her zamanki gibi güçlü ve kudretlidir. Bilinmelidir ki Filistin’de yanan yüreklerin şifası Türkiye Cumhuriyeti Devletidir. Hiçbir dernek, yardım kuruluşu devletin otoritesini sarsacak, itibarını zedeleyecek girişimde ve söylem içinde bulunmamalıdır. Ayrıştırmaya, toplumu kutuplaştırmaya yönelik eylem ve söylemler karşılıksız kalmamalıdır.

Filistin’de göz yaşını silecek, akan kanı durduracak yegane kudret Türkiye Cumhuriyeti’dir.

Enerji kaynaklarının tamamı ithal olan eli kanlı terör devletine karşı yaptırımlar acilen hayata geçirilmeli, işlediği savaş suçları nedeniyle katil İsrail’in yakasına yapışılmalıdır. Filistin’de akan gözyaşı dininceye kadar akan kan durana kadar bize gülmek dahi yakışmaz. Müslüman kardeşlerimizin katledilişinin son bulacağı, hür ve özgürce yaşayabilecekleri günlerin yakın olduğuna inancımız tamdır. Bu vahşet son bulacak ve sorumlusu katiller mutlaka hesap verecektir. Allah, Filistinli kardeşlerimizin ve tüm mazlumların yar ve yardımcısı olsun. Kahrolsun İsrail Kahrolsun iş birlikçileri.”


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.