SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 28.08.2023 23:18

Yerel Seçimler Erkene mi Alınıyor?

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, hükümete seslenerek 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimlerin erkene alınması çağrısında bulundu.

Yerel Seçimler Erkene mi Alınıyor?

Yeni Türkiye Partisi (YTP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler için hükümete "Yerel seçimler erkene alınmalı" teklifinde bulundu. Yılmaz, "Yeni Türkiye Partisi olarak Mart 2024 Yerel seçimlerinin öne alınması ve 3 ay içinde hızlıca tamamlanmasını teklif ediyoruz. Bu seçimlerin erkene alınması hükümetin de lehine olacağı aynı zaman da milletin de lehine olacağı açıktır" dedi.31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan yerel seçimler öncesi hükümete 'Yerel Seçimler erkene alınmalı' teklifinde bulunan YTP Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, "Türkiye'de gerek ekonomik hayatın zorluğu gerekse dış tehdit ve savaş ihtimali giderek artmaktadır. Bu durumda memleketin 7 ay boyunca sadece basit bir belediye seçimi ile zaman harcaması var olan sorunların ihmali anlamına gelecektir. Türkiye olarak bu ihmale düşmek son derece yanlış olacaktır. Bu nedenle Yeni Türkiye Partisi olarak Mart 2024 Yerel seçimlerinin öne alınması ve 3 ay içinde hızlıca tamamlanmasını teklif ediyoruz. Bu seçimlerin erkene alınması hükümetin de lehine olacağı aynı zaman da milletin de lehine olacağı açıktır" dedi.

"HÜKÜMETİN BU ÖNERİYİ DİKKATE ALMASINI BEKLİYORUZ"

YTP olarak seçimleri 2024 Mart yerine Kasım 2023 tarihine alınmasını öneren YTP Lideri Yılmaz, " Hükümetin bu öneriyi dikkate almasını bekliyoruz. Bu bir genel seçim değil. Nihayetin de bir yerel seçim. Öne alınmasında siyaseten bir sorun yok. Ama öne alınması halinde getirisi çok bir adım olacağı da açıktır" ifadesini kullandı.


Anahtar Kelimeler: Yerel Seçimler Erkene Alınıyor?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.