DETAY HABERLER

DETAY HABERLER Haberleri
Tarih: 03.06.2023 14:04

Yazlezan, Çiler'e Seslendi

Yurtdışında yaptığı eğitim çalışmaları, seminer ve sunumlarla bölgemizde de adını sürekli duyuruan Eğitimci-Danışman Fulya Yalezan, vekillik yemini eden NBaişl Çiler'e seslendi.

Yazlezan, Çiler

Fulya Yalezan yurt dışında eğitim almak isteyen öğrencilere çıkarılan zorlukların altını çizerken, emek kenti Gebze'nin il olmaktan daha önemli sounları olduğunu da ifade etti. Yalezan, "Türkiyeyle iş yapmak ne kadar zorlaştı kimse farkında değil. Yabancı yatırımcı neden ve nasıl gelsin? Biz yerli işverenler son derece mağduruz. Nitelikli Personel istihdamı yapamıyoruz, ve hizmet gelirlerimiz giderek cebimizde ya eriyor ya da çalınıyor.
Yurtdışından ülkemize gönderdiğimiz her miktarın en az %5’i hesaba yatmadan kesiliyor. 
Sorunca biz yapmadık, aracı banka yaptı deniliyor, o kim peki? Türkiye’nin dış borcuna karşı gelirini ipotekleyen yağmacı sömürgeci amerikan veya ingiliz bankaları. Niye böyle bişey yapıyor? Çünkü türkiye’den alacağını tahsil ediyor.
Yılbaşından bu yana kerhen uygulanan ancak Seçimin hemen ertesi sabahı sıkılaşan bir ambargo daha başladı. Daha önce resmi gazetede 50 bin dolar üstü olarak duyuruldu ama şimdi %10’a düştü. Hiçbir resmiyeti olmayan bir uygulamayla bankalar kendi hesabından döviz transferi yapabilmen için bile fatura istiyorlar. İşin kötüsü banka çalışanları da emin değil ne yaptığından. Öğrencilerimizden sgk dökümü falan istenmeye başladı Hem de 4 bin euro gibi küçücük meblağlar için. Hesabındaki parayı şirketinin istikbali için kullanamıyorsun. 
Ihracatcıya bu satışın %40’ını TL’ye koyacaksın diyor, e o zaman aynı malı ve miktarı tekrar alamıyoruz ki? Tl eriyor ve Sürdürülebilirliğimiz bitiyor. 
Dövizimizi nakit çekemiyoruz, bankalar bugün git yarın gel yapıyor, bunu da geçtim tl çek diye baskı kuruyor senin planlarına işine karışıyor. Halbuki dövizi getirirken niye getirdin demiyorlardı. Getirirken yes görürürken no! 
Bu uygulamalarla elimizde ne kar kalıyor ne büyüme hedefimiz. Günü bile kurtaramaz olduk. Sayın Nail Çiler yeni görevinizde başarılar diliyor ve emek kenti gebzenin sermayesini, emeğini ve bizleri yani halkını  korumanızı rica ediyorum. Bu durum bizim için sürdürülebilir değil, siz de biliyorsunuz. 
İl olmaktan daha önemli işlerimiz var şuan bizim, kentimiz açlık sınırına ve iflasa sürükleniyor."dedi.


Anahtar Kelimeler: Yazlezan Çiler' Seslendi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.