Spor

Spor Haberleri
Tarih: 28.09.2022 09:49

TÜRKİYE'DE BİR İLK

KASKF Başkanı Murat Aydın, Süper Amatör Lig’de mücadele eden kulüplerin başkanlarını ağırladı. Aydın, centilmence bir sezon geçmesini dilerken bu sezonki yeniliklerini de aktardı.

TÜRKİYE

CENAZEMİZ VARDI

Bir restoranda düzenlenen toplantıda uzun bir konuşma gerçekleştiren Aydın şu ifadelere yer verdi: Süper Amatör Lig kulüplerimizin başkanları ile sezon başlamadan önce toplantımızı yapacaktık. Talihsizlikler yaşadık, cenazemiz vardı, mecburen geciktirdik. Aynı toplantıyı 1. Amatör Lig başkanları ile de gerçekleştireceğiz.


DERİNCE AŞ. VE İHSANİYE KATILMADI

Seka Doğan kulübümüzün başkanı Adnan Usta’nın annesinin vefatının 7. günü, Arslanbey GB’nin başkanı Fatih Topal yurt dışında, Mertspor kulübümüzün başkanı mesaide olduğu için toplantıda yöneticilerine izin verdik. Bire bir ulaştığımız 2 kulüp, İhsaniye ve Derincespor AŞ. hariç 25 kulübümüz toplantıda temsil edildi. Tüm katılanlara teşekkürler.


GÜVENLİKLER DE ŞAŞIRDI

Hepimiz biliyoruz ki pandemi süreci nedeniyle 2020-21 sezonunu oynayamadık, önceki yıl da lig yarıda kaldı. Ancak 2022-2023 sezonu, özellikle Süper Amatör Lig için çok ciddi bir şekilde geçecek. Her dönem kuralar çekiyoruz, bu sezonki kura çekimine Süper ve 1. Amatör Lig kulüplerimiz eksiksiz katıldı. Salonumuz 150 kişilik olmasına rağmen 175 kadar bir grupla kuralarımız çektik. Hatta bir sorun var mı diye güvenlik görevlileri de bize kalabalığın nedenini sordu.

TEMEL AMACIMIZ CENTİLMENLİK

Bu sezon Kocaeli Süper Amatör Ligi’nin adını Bağdatspor’un kurucusu Merhum Kazım Çakıroğlu Süper Amatör Ligi olarak belirledik. 1. Küme, U-14 ve 16 liglerinin de bir ismi olacak. TFF ismi çok değerli, KASKF’nin de öyle. Ligin isim hakkını verdiğimiz sezonda temel amacımız centilmenlik olacak inşallah.


HER LİGE AİT ROZETLERİMİZ OLACAK

Sezona başladık. Mutlaka eksiklikler var. Sizin de tespitleriniz olursa lütfen bize anlatın. Her ligin rozetini oluşturmaya çalıştıracağız, rozetleri tüm takımlara hediye edeceğiz ve toplu halde de sergileyeceğiz. Bu anlamda firmaya önemli paralar da ödeyeceğiz. Kocaeli önemli bir kent, sporda ülkenin başkenti. Gittiğim her yerde herkesi başkente, Kocaeli’ye davet ediyorum. Bunu derken Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilçe belediyelerin başkanlarından aldığım güçle söylüyorum.


TÜZÜK DEĞİŞİKİĞİ YAPMAK ZORUNDASINIZ

2022 Nisan’da Spor Kulüpleri Yasası çıktı. Artık dernek yok. Genel manada AŞ. şeklinde kulüplerimiz yönetilecek. Defterlerin tutulması, genel kurullar yani en alttan en üste kadar sistemde değişiklikler olacak. Tüm amatör spor kulüplerinin kendi işleyişleri ile ilgili durgunlukları var. Dediğim gibi şirketleşme dönemi geliyor. Herkes tüzük değişikliği yapmak zorunda. İşleyiş ile ilgili 200 futbol kulübümüzün, 160 da diğer kulüplerimizin başkanları ve sorumluları ile bir araya geleceğiz. Açıkçası şu an yasanın nasıl bir faydası olacağı konusunda fikrimiz yok.


TÜRKİYE’DE BİR İLK

İnternet sitemizde köklü değişiklikler yapıyoruz. “Maçkolik” gibi bir uygulamamız olacak. Bunun adına Amatörkolik de diyebilirsiniz. Alt yaşlar da dahil tüm kategorilerdeki maçların skorlarını canlı olarak uygulamada görebileceksiniz. Kocaeli’deki bu yenilik Türkiye’de ilk olacak. Siz başkanlar ve basın mensuplarımız bu konuda bizlere çok yardımcı olacaklardır.


EN HASSAS ŞEHİRLERDEN BİRİSİYİZ

Sağlıkçı belki birkaç hafta daha olmayacak. Sağlık konusuna çok hassas bakıyoruz ve bu anlamda sağlık işine en ciddi önem gösteren şehirlerinden birisiyiz. TFF bize sağlık malzemesi göndermedi, biz tedarik edeceğiz. Sizden ricam maçlarda “Şifalı su mu dökeceğiz” demeyin, bunu diyenler kendi masörünü de bulsun. O kadar harcama yaparken sağlıkçı için de bütçe ayırın. Normalde “Ev sahibi kulüp sağlıkçı bulundurmak zorundadır” ibaresini talimatlarımıza ekleyebilirdim, bunu yapmadım. Siz sağlıkçınızı bulursanız, ücretini biz ödeyeceğiz. Öte yandan özel bir sağlık sigortası sistemi de hazırlatmak istiyoruz.


ARTIK SAKARYA’YA GİTMEMELİYİZ

Aktarmalar Sakarya’da çıkıyor, Kocaeli’de çıkması için her gittiğim yerde sizden aldığım güçle, size inandığımız için anlatıyorum. anlatıyorum. Bunu önemsiyoruz. 2010’da lisansları Kocaeli’ye getirdik. Bu kent transfer dahil her türlü aktarma vb. konuları yapılabilecek durumda. Bunun yapılması şart! 12-13 bin lisans çıkarıyoruz, 1.500-2000 evraklar için Sakarya’ya gidiyoruz. Artık oraya gidilmemeli.

ARŞİV TUTUN

Esami defterlerini 11 yıl önce planladık. 2 nüshalı olan defterler sizde de olmalı. Kocaeli’de yılda 10 bin maç oynanıyor… Üniversiteye gidecek sporcular olur, size oynadığı maç ile ilgili evrak sorabilirler. Tutun bu defterlerinizi, sizin de arşiviniz olsun ve öğrencilerimizin işlerini esami defterleri ile görelim. Başkanlar… Bu işin hamalı sizsiniz. Lütfen sadece başkanlarla muhatap olalım. Yöneticiler ve antrenörler başımızın tacı ama başkanlar söz sahibi olmalı.

KATILIM ÜCRETLERİNİ ÖDÜYORUZ

Büyüklerdeki aktarmalar 500 lira… Bunun 200 lirası TFF’ye, 300 lirası konfederasyona gidiyordu. Kasım gibi konfederasyon da illere paraları dağıtacak. Geçen sezon gelen para 150 bin liraydı. 5 çalışma arkadaşımızın aylık gideri ise 55 bin lira. Sadece sağlıkçılara 24 bin lira ödedik. 2010’dan beri lige katılım ücretlerini biz ödüyoruz. 800 liradan toplam 160 bin lira demek.

560 KULÜBÜMÜZÜN SORUMLULUĞU VAR

Büyükşehir Belediyemiz geçen sezon 487 kulübe 3.2 milyon lira nakdi yardım sağladı. Yine Büyükşehir’imizin öncülüğünde bu yıl da benzer bir katkı sağlanabilir. Önümüzdeki Ocak ayı olarak düşünüyoruz. Üzerimizde 560 spor kulübünün sorumluluğu var. Gençlik Spor Bakanlığımızın nakdi yardımının sadece 160 kulübe dağıtması hususunun da itirazını yaptık. Belli kriterlere göre listeler oluşturuyorlar.

CENTİLMENLİK ÖDÜLLERİMİZ OLACAK

Kulüplerimiz Merhum Kazım Çakıroğlu’na hürmet göstererek hareket etmeli. Biz de Fair-Play ödülleri vereceğiz. En centilmenlik takıma 10 günlük kamp ya da tatil hediyemiz olacak. En centilmen idareci, antrenör ve sporcuya da şık hediyelerimiz olacak. Bugün bir kamp masrafı ya da 10 günlük takım tatili 500 bin liraları buluyor. Kulüplerimiz ödül alacağım diye değil de içinden gelerek, centilmenlik ruhu ile hareket ederse bizleri ziyadesi ile memnun eder.


Anahtar Kelimeler: TÜRKİYE'

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.