Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 25.04.2022 23:11

Türkeliler Geliyor!

Türkeliler Geliyor...Adnan Ayvaz Yazdı...

Türkeliler Geliyor!

Bölgemiz ve çevre illerde yaşayan Sinoplu daha doğrusu Sinop'un Türkeli İlçesinden bazı iş insanları, spor insanları, sanat insanları ve siyaset insanları ile iki gündür bir araya gelme fırsatım oldu. 
Darıca, Çayırova ve Gebze'nin dışında İstanbul'un bazı ilçelerinden de katılımların olduğu bu topluluğun amacı güçlü bir Türkeli Dernekler Federasyonu oluşturmak.
Güç gücü çeker...
Bugüne kadar özellikle siyasette Sinop Türkelili insanların 1. sırada olduğu bir döneme şahit olmadım. 
Çayırova'da Kemal Karagül, Muhammed Demirkıran gibi belediye meclis üyelerinin yanısıra Nizamettin Günay'ın belediye başkan yardımcılığı ötesinde bir makamda Sinoplu isimlerle karşılaşmadım. Darıca'da da Cevat Yalçın ve Ferhat Yılmaz'ın meclis üyeliği ve Bahattin Demircan'ın Ak Parti İlçe Başkan Yardımcılığı ile sınırlı dönemler gördüm.
 Kağıthane, Sultanbeyli ve kÜçükçekmece gibi İstanbul ilçelerinde de durum çok faklı değil.
Ancak kuruluşu neredeyse kamuoyu ile paylaşılmak üzere olan Türkeli Dernekler Federasyonu'nun gücü, farklı güçlere ulaşımı tetikleyebilir, itekleyebilir.
Benim aslında Bilecikli olduğum bir çok kesim tarafından bilinmesine rağmen, Türkeli'nin bu seçkin isimlerinin benimde görüş ve önerilerime önem vermeleri bana da ilginç geliyor. Çayırova Belediyesi'nin Türkeli Belediyesi ile kardeş belediye protokolü, bölgemizde ki arkadaşlarımın büyük bir bölümünün Türkelili olması sanırım benimde bu ilçeye olan ilgi ve alaka derecemi yükseltmiş olabilir.
Artık Türkeli yolundaki Yaralıgöz mevkiinde semaverde çay satan teyze bile, "Yine mi geldin gazeteci?" diye soruyorsa benimde yazılı olmayan gönülden bir kardeş protokolüm oluştu. Bu çerçevede bölgemizde ki Türkeli hareketliliği içinde yoğun bir ortam yaşıyorum...
Darıca Türkelispor'un, Sinop Konfederasyonu'nun (SİNKON), Kocaeli ve İstanbul Sinop Dernekleri Federasyonu'nun (KOSİDEF) hareketliliğini aynı anda yaşama fırsatım oluyor.
Ancak Türkeli Dernekler Federasyonu farklı bir oluşum...
İnanılmaz güçlü isimlerin yer aldığı bir oluşum...
Herkesimden insanlar var...
Ayrıca kendi bölgemizde ki nüfusları inanılmaz... Birçok il derneği federasyon oluşturmakta zorluk çekerken bir ilçenin dernekler federasyonu oluşumunda son noktaya gelmiş olması da hu gücü ve zenginliği ispatlıyor...
Sanırım önümüzde ki seçim süreçlerinde, ekonomik hareketlilikte, kültürel etkinliklerde adından fazlasıyla söz ettirecek bir yapıyla yakın zamanda tanışacağız... Hayırlısı olsun..Saygılarımla...


Anahtar Kelimeler: Türkeliler Geliyor!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.