Tarih: 02.10.2023 07:31 Güncelleme: 02.10.2023 07:35

Trabzonlular’ın yeni başkanı İbrahimoğlu!

Kocaeli Trabzonlular Derneğinde yeni başkan İbrahim İbrahimoğlu seçildi

Trabzonlular’ın yeni başkanı İbrahimoğlu!

Kocaeli Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği 18. Olağan kongresi bugün gerçekleşti. 4 yıldır başkanlık görevini yürüten mevcut başkan Fuat Ayar, iki dönem kuralı gereği kongrede yeniden aday olmadı. Ayar’ın aday olmadığı kongrede istişare kurulunun belirlediği isim olan İbrahim İbrahimoğlu tek aday olarak seçime girdi. 380 üyenin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede 25 yönetim kurulu üyesi, 3 denetim kurulu ve 3 disiplin kurulu üyesi seçildi.

YOĞUN KATILIM
Kongreye; Kocaeli Vali Yardımcısı Mustafa Ayhan, eski başbakan yardımcısı Fikri Işık, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş, AKP Kocaeli İl Başkanı Dr. Şahin Talus, Gölcük Belediye Başkanı Av. Ali Yıldırım Sezer, Derince Belediye Başkanı Zeki, İçişleri Bakanlığı Sivil Toplum Genel Müdür Yardımcısı Özcan Aygün, AKP Parti Başiskele İlçe Başkanı Mustafa Koral, önceki dönem dernek başkanı Sami Durmuşoğlu, Müteahhitler Birliği Başkanı Oğuzhan Keleş, Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları Dairesi Başkanı Bayram Bayram, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ali Haydar Bulut, Ziraat Mühendisler Odası Başkanı Özgür Yılmaz, Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Ali Akgün ve davetliler katıldı.


TEŞEKKÜR ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşan Dernek başkanı Dr.Fuat Ayar, “Hepiniz hoş geldiniz. Bundan 4 yıl önce yönetime gelmiştik. Kafamızda bir sürü proje olmuştu. Pandemi, depremler sıkıntılı süreçler oldu. Bir kısmını yaptık bir kısmını yapamadık. Deprem bölgesine desteklerimiz oldu. Geçmişte ki arkadaşlarımızın bize öğrettiklerini şimdiki arkadaşlarımıza anlattık. Bize destek olan kurumlar oldu. Büyükşehir, Gölcük, Kartepe ve Derince Belediyelerimiz destek oldu. Herkese teşekkür ediyoruz” dedi. Gölcük Belediye Başkanı ve Derince Belediye Başkanı Zeki Aygün, selamlama konuşması yaptı.

BAŞARILAR DİLEDİ
Eski başbakan yardımcısı Fikri Işık, “Kuruluştan bugüne kadar görev yapan Trabzonlu başkanlar ve yönetimlerine teşekkür ediyoruz. Benim Trabzonluluğum biraz eskidir. Gümüşhane 1923 yılına kadar Trabzon’un bir kazası. Gümüşhaneliler eski Trabzonludur. Eş durumundan yine Trabzonluyum. Aranızda bulunmaktan memnuniyet duyuyorum. Karadeniz coğrafyası, Karadeniz insanının fıtratına işlemiş. Trabzonluların iki özelliği tartışılmaz. Birisi Vatanseverliği, ikincisi çalışkanlığı. Çalışkan olmazsanız hayatta kalamazsınız. O coğrafi şartlarda komşu komşunun her şeyine muhtaç. Kocaeli’de en önemli sivil toplum örgütlerinden birisinin Trabzon olması şaşırtmıyor. Aynı zamanda Kocaeliliyiz. Kültürümüzü gelecek kuşaklarına aktarmak sorumluluğundayız. Yeni görev alacak arkadaşlara başarılar diliyoruz” dedi.


“BİRLİK İÇERİSİNDEYİZ”
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mustafa Soydabaş ise, “Büyükşehir Belediyesi olarak her yerdeyiz. İnsanlar hizmette çok önemli hizmetler bulunuldu. İnsanlar bir eserin önünde resim çekilmeye başladı. Gayret içerisindeyiz. Birlik içerisindeyiz devamını diliyorum” dedi. Bugün Kocaeli’mizin sosyal ve ekonomik alanında yer edinen Trabzonluların Kongresini yapıyoruz. Geçmiş dönemde hizmet etmiş arkadaşlara ve yeni seçilecek arkadaşlara teşekkür ediyorum” dedi.

FEDERASYON ÇAĞRISI YAPTI
Kocaeli Trabzonlular Derneği önceki dönem başkanlarından Sami Durmuşoğlu, “Kocaeli’de 21 Trabzon adı altında dernek var. Bir federasyonumuz yok. Kocaeli Trabzonlular Derneği olarak daha güçlü federasyon haline getirilmesi şart. İbrahim başkan ve yeni yönetime bu konuda üzerime düşen her şeyi yapacağıma söz veriyorum”ifadelerini kullandı.

“GURBETİ UNUTTURACAĞIZ”
Kocaeli Trabzonlular Derneği yeni başkanı İbrahim İbrahimoğlu, “Bizler; bu derneğin çıtasını daha yukarılara çıkarmak ve her anlamda örnek olacak bir dernek meydana getirmek ve Kocaeli Trabzonlular Derneğini örnek gösterilecek ve yaptığı her işte öncü olacak bir dernek olması için bu göreve talip olduk. Amacımız ne burada bir menfaat elde etmek nede burayı bir basamak olarak kullanmak. Siz değerli Kocaali’de yaşayan hemşerilerimize faydalı olmak ve sizlere gurbette olduğunuzu unutturacak etkinliklere imza atmak istiyoruz. Yaşadığımız şehirle bütünleşmiş ama kendi değerlerini ’de yaşatan örf ve geleneklerine bağlı bir hem şehri derneği meydana getirmek ve en önemlisi de Kocaali’de ki derneklerimizi de bir arada görmek istiyoruz” dedi.

YÖNETİM: İbrahim İbrahimoğlu, Yaşar Furuncu, Mustafa Bilgi, Resul Musaoğlu, Murat Kılıç, İdris Yusuf Mustafa Biberoğlu, Adem Süer, Gökmen Hasançebi, Yusuf Bayram, Murat Balaban, Özgür Algan, Uğur Karbuz, Sultan Bekçi, Abdülkadir Ayar, Burak Yalçınkaya, Fatih Keskin, Doç.Drr.Ali Yeşildal, Tarık Kır, Zafer Mor, Adem Coşkun, Uğur Karaca, Züleyha Yazıcı, Vildan Taşkan, Safinaz Gülçebi.
DENETİM: Prof.Dr. Aynur Karadenizli, Salih Çuman, Mahmut Eryiğit.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.