SİYASET

SİYASET Haberleri
Tarih: 18.07.2024 10:57

Törk Disipline Sevk Edildi

CHP'li Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı ve Dilovası Belediye Başkan adayı Yakup Törk ihraç ve uzaklaştırma kararıyla disiplin kuruluna sevk edildi

Törk Disipline Sevk Edildi

Körfez Belediye Başkan Adayı Tayfun Balıkçı'nın seçim sürecinde aldığı kararlar, örgüt tarafından eleştiriliyordu. Seçimi kıl payı kaybetmesinin ardından ağır eleştirilere maruz kalan Balıkçı hakkında  CHP Genel Merkezi harekete geçti. Genel Merkez, Balıkçı'nın kararlarının parti aleyhine olduğuna hükmetti. Merkez Yönetim Kurulu'nda alınan karar sonucu, Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Genel Başkan Yardımcısı Ensar Aytekin ve Genel Başkan Yardımcısı Gül Çiftçi Binici imzasıyla CHP Kocaeli teşkilatına bir yazı iletildi.

Kararda şu ifadeler yer aldı:

CHP'li Balıkçı ve Törk'e ceza
"Tayfun Balıkçı ile ilgili genel merkezimize iletilmiş olan dosya, Merkez Yönetim Kurulu'nun 3 Temmuz  2024 tarihli toplantısında görüşülmüştür. 31 Mart 2024 tarihinde yapılan yerel seçimlerde, söz konusu parti üyesinin partimiz aleyhine çalışmaları nedeniyle, tüzüğümüzün 63/5 ve 68/1-e maddeleri uyarınca 'KESİN ÇIKARMA CEZASI' istemiyle İl Disiplin Kuruluna sevk edilmesine, Merkez Yönetim Kurulu'nun 3 Temmuz 2024 tarihli toplantısında oybirliği ile karar verilmiştir. Merkez Yönetim Kurulu kararı uyarınca gerekli disiplin soruşturmasının yapılmasını önemle arz ederiz."

 


Anahtar Kelimeler: Disipline Edildi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.