Tarih: 10.02.2023 23:11 Güncelleme: 10.02.2023 23:22

Son dakika: Başkan Erdoğan duyurdu!

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Kahramanmaraş merkezli 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremlerle ilgili incelemede bulunmak üzere Adıyaman'a ve Malatya'ya geldi.

Son dakika: Başkan Erdoğan duyurdu!

Çadırkentte incelemelerde bulunan Başkan Erdoğan, depremzedeleri ziyaret etti. Bölgedeki incelemelerinin ardından depreme ilişkin son bilgileri paylaşan Başkan Erdoğan, "Çadırlarda kalmak istemeyen vatandaşlarımızın bir yıl kira bedelini ödemek suretiyle konutlara geçmelerini sağlayacağız." ifadelerini kullandı. THY'nin depremzedelere ücretsiz hizmet vereceğini belirten Başkan Erdoğan, hane başına taşınma yardımıyla birlikte 15'er bin lira verileceğini açıkladı.
Son dakika haberleri: Başkan Recep Tayyip Erdoğan, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, "asrın felaketi" olarak nitelenen, Akdeniz, Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerindeki 10 ile etkileyen depremlerle ilgili incelemelerde bulundu. Başkan Erdoğan, bölgedeki incelemelerinin ardından basın mensuplarına açıklamalarına bulundu.

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Malatya'da yaptığı açıklamalar şu şekilde:

"19 bin 388 vatandaşımız hayatını kaybetti, yaralı kurtarılanların sayısı 77 bin 711'e ulaştı. Kayıplarımızın sayısı arttıkça üzüntümüz de artıyor. Bölgeye 100 milyar TL'lik bir kaynak tahsis ettik. 15 bin TL'lik taşınma yardımına başlıyoruz. Hiçbir insanımızı çaresiz bırakmayacağız. Şu an 10 ilimizde yurt dışından gelen ekiplerle birlikte 141 bini aşkın personel bilfiil görev yapıyor. Binlerce tır deprem bölgesine geliyor. Bu millet vefakar, cefakar. Deprem bölgesindeki vatandaşlarımızdan devletlerine güvenmelerini istiyorum. Bazı istismar şebekelerine sakın kulak vermeyin. Bu süreç istismar süreci değildir. Bugün birlik olma, dayanışma günüdür, tek yürek olarak vatandaşlarımızla el ele verme günüdür"

 

CAN KAYBI 18 BİN 991'E YÜKSELDİ

Başkan Erdoğan'ın Adıyaman'daki konuşmasından satırbaşları:

"10 ilde ciddi yıkımlar oldu. Kahramanmaraş ve Hatay' ıziyaret ederek durum tespitlerini yaptık. Gaziantep, Osmaniye ve Kilis'te de durum tespitlerie yaparak depremzede kardeşlerimizle bir araya geldik. Tüm Adıyamanlı kardeşlerimize başsağlığı diliyorum. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.

Depremlerde 10 ilimizde hayatını kaybedenlerin sayısı 18 bin 991'e yükseldi. Yaralı sayısı 75 bin 523'e ulaştı. 76 binden fazla kişi tahliye edildi.


Anahtar Kelimeler: dakika: Başkan Erdoğan duyurdu!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.