Tarih: 06.09.2024 08:07

SGK resmen duyurdu! Başvurana tek seferliğine 112 bin 248 TL ödeme yapacak

Facebook Twitter Linked-in

SGK tarafından yapılan açıklamayla, vatandaşa destek sağlayacak önemli bir yardım duyuruldu. Dul ve yetim maaşı sona erenlere verilecek olan evlilik ikramiyesi, tam 112 bin 248 TL olarak belirlendi. Bu yardımdan, dul ve yetim aylığı alırken evlenen ve maaşları kesilen eş, kız yetim ve anneler yararlanabilecek.

 

SGK'DAN 112 BİN 248 TL EVLİLİK İKRAMİYESİ

Dul ve yetim maaşı alanlar için yeni bir haber geldi. SGK, evlilik nedeniyle maaşı kesilenlere bir defaya mahsus olmak üzere, 112 bin 248 TL ödeme yapacak. Bu tutar, dul ve yetim maaşının bir yıllık toplamı, yani 12 katı olacak.

Yardımdan yararlanmak isteyen kız çocuklarının, Gelir/Aylık/Ödenek Talep Belgesi ile başvuruda bulunması ve evlenme tarihi nüfus kütüğüne işlenmemişse, dilekçeyle birlikte evlilik cüzdanı örneğini SGK'ya sunması gerekiyor.

 

DUL VE YETİM AYLIĞI ALANLAR DİKKAT

Dul ve yetim aylığı alırken evlenenlerin aylıkları kesildiğinde, SGK tarafından 12 katı tutarında evlenme ikramiyesi verilecek. Yaklaşık 3,3 milyon ölüm aylığı alan vatandaş, bu destekten faydalanabilecek. Ancak, evlenme ikramiyesi aldıktan sonra 12 ay içinde boşananların, ödenen ikramiyenin kullanılmayan kısmı geri alınana kadar tekrar aylık ödemesi yapılmayacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —