Tarih: 27.06.2024 19:13

Şerifalioğlu'nun Sevdası Gebze'ye Can Katıyor

Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu, TOBB Ticaret Merkezleri adına Gebze Güzeller OSB’de gerçekleştirmiş olduğu organizasyonda Gebze’nin 3 önemli organize sanayi bölgesini buluşturdu.

Şerifalioğlu

Türkiye genelinde, Kocaeli ve Gebze özelinde ihracatı geliştirip arttırmak amacıyla TOBB Ticaret Merkezleri adına düzenlenen organizasonda, GOSB(Gebze Organize Sanayi), GGOSB(Gebze Güzeller Organize Sanayi) ve GEPOSB(Gebze Plastikçiler Organize Sanayi) Bölgesi sanayicileri ile TOBB Trade Center Chicago için bilgilendirme toplantısında bir araya gelindi..

Gebze Ticaret Odası ve TOBB (Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği) iş birliğinde öncülüğünde gerçekleşen toplantıya ilgi yoğun ve katılım yüksek olurken, toplantıya konuşmacı olarak katılan TOBB Trade Center Genel Müdürü Volkan Palaz tarafından, ABD Pazarına giriş sürecinde önemli detaylar paylaşıldı..

Türkiye'nin ihracatını arttırmak ve Gebze Bölgesi sanayicilerini ihracata teşvik etmek amacıyla düzenlenen bu önemli toplantı için Kocaeli haberi gazetemize özel açıklamalarda bulunan Gebze Ticaret Odası Meclis Başkanı Oğuz Şerifalioğlu şunları söyledi; "Biliyorsunuz geçtiğimiz Ocak ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun, özel görevlendirmesi ile Amerika'ya giderek Şikago'da düzenlenen TOBB TTM toplantılarına inceleyici olarak katılmıştım. TOBB tarafından, Türk sanayi ve iş dünyasına yönelik olarak sürekli yenilikler üreterek, ihracatı teşvik etmek için ülke ekonomimize ve sanayimize katkılar sunmak amacı ile geliştirilen proje ve programlar kapsamında Şikago'da kurulan TOBB Trade Center Chicago ile ortak çalışma içerisine girerek Gebze Bölgemizdeki sanayici ve iş insanlarımız ile ABD arasında ticari bağlar kuruyoruz ve iki ülke arasındaki ticareti geliştiriyoruz.."

ÜLKE VE GEBZE SEVDALISI ŞERİFALİOĞLU

Gebze Ticaret Odası Meclis başkanı Oğuz Şerifalioğlu, Amerika temaslarından döndüğü günden beri bir taraftan Gebze bölgesindeki ticari kuruluşları tek tek ziyaret ederek onları ihracata teşvik ederken diğer taraftan da büyük toplantılar organize ederek ihracatlarını nasıl geliştirebileceklerine dair bilgilendirmelerde bulunuyor..

Ülke ekonomisi ve Gebze Bölgesinin ticaretini geliştirmek için yaptığı bu öz verili çalışmalar ise Oğuz Şerifalioğlu'nun hanesine TOBB camiasında "Ülke sevdalısı" ve Kocaeli bölgesinde de "Gebze Sevdalısı" olarak yansıyor.

"Ocak ayından bu yana devam eden bu çalışmalarınız, Gebze Bölgesinde amacına ulaştı mı" şeklindeki sorumuza ise Şerifalioğlu şu yanıtı verdi; "Ocak ayından beri 635 firma ile birebir görüşmeler yaparak bilgilendirmelerde bulunduk. Bunların çoğusu ihracata başlamak için hazırlıklara başladılar. İçlerinden çok sayıda ilk ihracatlarını gerçekleştirenler oldu. TOBB Başkanımız Rifat Hisarcıklıoğlu'nun bu konuda bize açık desteği tam. Listemi hazırlamışım yedi bin sanayiciyi tek tek dolaşıp ihracata davet edeceğim. Önümüzdeki Eylül, Ekim ve Kasım aylarında ise ihracatçılarımız ile Amerika turlarına başlayacağız. Bu çalışmalarımızı Gebze Bölgesi sanayicileri ve Gebze Ticaret Odamızın 25 bin üyesinin ticaretini geliştirmek için yapıyoruz, ülkemizin ihracatını arttırmak için yapıyoruz"

Kaynak: Kocaeli Haberi


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.