Darıca

Darıca Haberleri
Tarih: 17.09.2024 21:45 Güncelleme: 17.09.2024 22:15
Şefler Darıca

Şefler Darıca'ya Hayran Kaldı

Çayırova Belediyesi ve Glutensiz Yaşam Derneği tarafından düzenlenen yemek yarışması için bölgemize gelen dernek başkanları ve şefler yarışma arefesinde Darıca'yı gezdiler.

Balyanoz Koyu, Millet Bahçesi, Dudayev Parkı gibi sahil noktalarını gezen ve bol bol fotoğraf çektiren Türkiye'nin dört bir köşesinden gelen başkan ve şefler akşam yemeğini Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık ve Yardımcısı İsmail Ramazanoğlu ile birlikte yediler. Kendilerine özel menülerden oluşan menülerin oluşturduğu yemekte Başkan Muzaffer Bıyık hem çölyak hastalığı hem de glütensiz ürünler hakkında kendilerinden bilgi aldı.

 

 

 

BASINA EV ÖDEVİ
Deprem bölgesinde enkazdan çıkarılan depremzede çölyak hastası vatandaşlara glutenli yemek vermenin ne derece bilnçsiz bir davranış olduğunu belirten Çölyak Dernek Başkanları, "Bazı yetkililerin normal ekmeği buldunuz da glütensizini mi arıyorsunuz?"  söylemlerinin ülkemizde bu hastalığa ne kadar bilinçsiz olduğumuzu gösteriyor. Glutensiz ekmeği lüks bir ekmek olduğunu sanan insanlarımız var." dedi. Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık "Basınında bu konuda üstüne düşeni yapıp çölyak hastalığı ve glüten konusunda vatandaşlarımızı bilinçlendirecek röportajlar, haberler ve yazılar derlemeli."dedi.

 

 

 

OLTU TEŞEKKÜR ETTİ
Glutensiz Yaşam Derneği başkanı Emine Oltu Akbulut dernekleriyle ilgili destek ve katkı noktasında Başkan Bıyık'ın her zaman yanlarında olduğunun altını çizerek kendisine teşekkür etti. İlçenin güzelliklerine hayran kaldığını belirten dernek başkanları ve şefler, ilgilerinden dolayı yine Başkan Muzaffer Bıyık'a teşekkür etti.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.