Tarih: 13.04.2023 18:18

Seçim Çalışması Yapan CHP'li Kadınlara Saldırı

Seçim çalışması yapan CHP’li kadınlara saldırıda bulunuldu.Semt pazarında seçim çalışması yapan CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları yöneticilerine hakaret edilerek fiziksel saldırıda bulunuldu.

Seçim Çalışması Yapan CHP

12 Nisan Çarşamba günü Atatürk Mahallesi pazar yerinde CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları Yöneticisi Rahibe Bilgin’ karşı fiziksel şiddet uygulanıp ve hakaret edildi. Yaşanan bu olayla ilgili olarak bugün Gebze Adliyesi önünde basın açıklamasında bulunarak şikâyet dilekçesi verdiler. Basın açıklamasına CHP Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın, CHP Kocaeli Milletvekili Serap Çakır, CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş, CHP Çayırova SKM Başkanı Lütfü İlhan, CHP Çayırova İlçe Kadın Kolları Başkanı Fadime İlhan, Gebze ilçe kadın kolları başkanı Yaşa Erdoğan ve çok sayıda partili katıldı.

“FİZİKSEL ŞİDDET UYGULANMIŞTIR”

Basın açıklamasını Avukat Elif Sınırtaş yaparak, “Dün Çayırova İlçemizde Atatürk mahallesinin semt pazarında, parti içi görevlendirme ile görev yapan parti emektarımız Rahime BİLGİN hanıma, çalışmasının bitmesinden sonra, arkadaşlarıyla fotoğraf çekilmek için beklediği esnada, adını daha sonra tespit edebildiğimiz, Rahime Bilgin ile daha öncesinde hiçbir tanışıklığı olmayan H.T. tarafından önce sözlü saldırılarda bulunmuş daha sonra fiziksel şiddet uygulanmıştır. Araya diğer partililerimiz ve pazara esnafının girmesiyle Rahime Hanım daha fazla zarar görmeden ortamdan uzaklaştırılmıştır. Hiç tanımadığı birine karşı bile bu şiddeti gösteren kişi tarafımızca tespit edilmiş ve az önce Rahime Hanım tarafından bizzat yetkili makamlara bildirilmiştir.

“KUTUPLAŞMANIN PAZARDAKİ YANSIMASIDIR”

Ancak biz biliyoruz ki, fail bu eylemi gerçekleştirirken gücünü iktidarın eril dilinden, ayrıştırıcı politikalarından almaktadır. Toplumun 21 yılda geldiği noktada sokakta bir kadın, hiç tanımadığı bir erkek tarafından sadece onunla aynı düşünmediği için, hiç o kişiyle iletişime geçmemişken dahi, asılsız ithamlarla suçlanmış ve sözlü- fiziki saldırıya uğramıştır.

Bu iktidarın kadınlara, kendinden olmayanlara, kendi gibi düşünmeyenlere karşı kullandığı ayrıştırıcı dil ve ileri sürdüğü politikaların tabanındaki karşılığıdır. Bu yaşanan üzücü olay, hiç tanımadığı bir kadına dahi şiddeti, öfkeyi reva gören bir iktidarın; meydanlarda, fırsat bulduğu her alanda perçinlediği; besleyip büyüttüğü bir kutuplaşmanın pazardaki yansımasıdır.

“OLAYIN HER ZAMAN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ”

Bizlerin bireysel olarak kişilerle bir derdi yok, yaşanan olaya hukuksal olarak müdahil olacağız elbet ancak bizim derdimiz büyük. Kendi grup başkanvekili olmasına rağmen eril iktidarına ters düştüğü için ‘6284 kırmızı çizgimizdir’ diyen Özlem Zengin’i dahi sosyal lince tabii tutan toplumsal gerilimi tırmandıran iktidarın diline karşı savaşımız bizim.

Bu üzücü vesile ile tekrarlamak isteriz ki, bizler hangi partiye oy verdiğine bakmaksızın, dünde bugünde şiddete uğrayan ya da uğrama ihtimali bulunan herkesin, din, dil, ırk, görüş ayırt etmeksizin yanındayız. Bizler sadece şiddetin karşısında değil aynı zamanda toplumsal birliğin, mutluluğun, huzurun da her zaman koruyucusu ve teminatıyız. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak parti emekçimiz Rahime Bilgin’in de her zaman arkasındayız ve olayın her zaman takipçisi olacağız” dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.