ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 18.01.2023 17:33 Güncelleme: 18.01.2023 17:48

Şampiyonda Gündem Hala Disiplin

Türkiye Bsketbol 2.Ligi'nde mücadele eden Çayırova Belediyespor BASKET, İstanbul'da Pizza Bulls karşısındaki mücadelesi sonrası başlayan disiplin gündemine nokta koyulamıyor.

Şampiyonda Gündem Hala Disiplin

 

Yeni liginde ilk mağlubiyetini İstanbul'da Pizza Bulls karşısında yaşayan temsilcimiz, sadece karşılaşmayı kaybetmekle kalmadı Türkiye Basketbol Federasyonu Disiplin Kurulu'ndan para cezalarına da hedef oldu. Kulübün İdari koordinatörü Okan Gençoğlu, takımın önce oyun performansında ki düşüş, ardından da skor tabelasına yansıması sonrası operasyon düğmesine basarak, Konyaspor BASKET'in kaptanı Can Altıntığ'ı transfer etti. Ardından da teknik ekipte değişiklik yaparak Koç Metin Gezginci'nin yerine göreve Doğan Deniz'i getirdi. Ayrıca mağlubiyetle sonuçlanan bu maç öncesinde maç kampına alınmayan takımın, daha yakın deplasman olan Üsküdar maçı içinde özel kampa alınma kararı aldı. Ancak Pizza Bulls maçı sonras TBL Disiplin Kurulu Cezaları sonrasında bu kez takımın Başantrenörü Doğan Deniz yine İstanbul'da oynanan Üsküdar Belediyespor maçında itiraz ve tepki boyutunu kontrol edemeyince müsabakadan ihraç edildi. Hakem ve temsilci raporları sonrasında TBL Disiplin Kuruluna sevk edilmesi beklenen Koç Doğan Deniz içinde bir ceza çıkması bekleniliyor...

PİZZA BULLS MAÇINDA KİM, NE CAZA ALDI?

Temsilcimizin bu sezon oynadığı 9 maçta tek mağlubiyet aldığı Pizza Bulls maçı sonrası TBL Disiplin Kurulu'na sevk edilen isimler Kutay Akpulat ve Mert Çevik oldu.
İşte Kutay Akpulat ve Mert Çevik için TBL Disiplin Kurulu'nun aldığı karar:
24.12.2022 tarihinde İstanbul’da oynanan Pizza Bulls CO Basket – Çayırova Belediyesi TB2L müsabakası ile ilgili olarak;

a.   Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübü basketbolcusu Kutay Akpulat’ın, sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle Basketbol Disiplin Talimatı’nın 29/1. maddesi gereğince 1.500,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, fiilin müsabaka görevlisine yönelmiş olması dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 29/4. maddesi uyarınca verilen ceza ¼ oranında arttırılarak 1.875,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları Basketbol Disiplin Talimatı’nın 12. maddesinde düzenlenen takdiri indirim sebebi sayılmak sureti ile verilen ceza yarısına kadar indirilerek 937,50-TL para cezası ile cezalandırılmasına,

b.  Çayırova Belediyesi Eğitim Spor Kulübü basketbolcusu Mert Çevik’in, kişilik haklarına saldırısı nedeniyle, ihlalin 2022–2023 sezonu içerisinde ilk defa gerçekleştirildiği dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 31/1. ve 31/5. maddeleri gereğince 2.000,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, fiilin müsabaka görevlisine yönelmiş olması dikkate alınarak Basketbol Disiplin Talimatı’nın 31/3. maddesi uyarınca verilen ceza ¼ oranında arttırılarak 2.500,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, samimi pişmanlığı ihtiva eden yazılı savunmaları Basketbol Disiplin Talimatı’nın 12. maddesinde düzenlenen takdiri indirim sebebi sayılmak sureti ile verilen ceza yarısına kadar indirilerek 1.250,00-TL para cezası ile cezalandırılmasına, oybirliği ile; (K.2022/410)

GENÇOĞLU BİR OPERASYON DAHA YAPACAK MI?

Geçen sezon oynanan maçlarda, Aydın ve Balıkesir'de ki final müsabakalarında ezici bir üstünlük sağlayan ve sahada rakiplerini bir bir safdışı yapan temsilcimizde ilk defa performans ve maç organizasyonu dışında disiplin oluşturma süreci yaşanıyor. Bu sorunun giderilmesi adına müsabakalarda sert bir tutum sergileyen Koç Doğan Deniz'in kendi öfke kontrolünü sağlayamaması başta Koordinatör Gençoğlu'nu kara kara düşündürmeye başladığı görüldü. Şimdi gözler Takımın tüm organizasyonlarından sorumlu Koordinatör Okan Gençoğlu'nun yeni bir hamle yapıp yapmayacağına çevrildi..

 


 


Anahtar Kelimeler: Şampiyonda Gündem Disiplin

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.