Tarih: 11.04.2023 23:02

Saltaş: Belediye 41 Milyon Zarara Uğratıldı

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve beraberinde CHP Darıca Belediye Meclis üyeleri bu akşam Grand Şato Düğün Sarayı'nda basına bir iftar yemeği düzenledi. Yemeğin ardından toplantıya geçildi.

Saltaş: Belediye 41 Milyon Zarara Uğratıldı

Faaliyet Raporu üzerine inceleme sonuçlarını değerlendiren CHP belediye Meclis Üyesi Tuncer Saltaş , raporu kopayal yapıştır bir resimli kitapçığa benzetti.

Tuncer Saltaş yaptığı açıklamalarda şu konu başlıklarına değindi….

 

İHALE YERİNE DOĞRUDAN TEMİN YÖNTEMİ UYGULANMIŞ

2022 Faaliyet Raporu'nun denetlenmesi konusunda parti yetkililerim ve meclis üyesi arkadaşlarım beni görevlendirdi. Arkadaşlarımla yaptığım incelemelerde Darıca Belediyesi'nin Faaliyet Raporu 185 sayfadan oluşan, geçmiş dönemden kopayala yapıştır bol resimli bir kitapçık olarak elimize geldi. Kitapçığı incelediğimizde mal alımlarında ihale yöntemi yerine doğrudan temini tercih etmişler. Darıca belediyesi 357 alım yapmış ve bu alım karşısında 41 Milyon TL belediyeyi zarara uğratmışlar.Darıca Belediyesi doğru dürüst yönetilemediğinden dolayı, doğru dürüst yatırım yapmamasından dolayı 41 Milyon TL açık bütçe vermiştir. Bu doğrudan alımlarda Ak partili işadamlarına peşkeş çekilmiş. Taşınmaz mallarla ilgili takas ve satışlarda görülmüştür. Bizim de daha önce mahkemeye taşıdığımız Rimenes Denizcilik ve Serhat Bozbey'e sağlanan rantlar sözkonusu. Bu satışların Belediye Başkanı ve Encümen kararı ile satıldığı görülmüştür. 

 

BELEDİYE RUTİN İŞLERİNDE BİLE VAHİM DURUMDA

 

Darıca Belediyesi'nin yol kaldırım gibi rutin işlerde de vahim durumlar vardır. Kentin tiyatro gibi kültürel faaliyetlerine yatırım yapılmamıştır. Sokak hayvanları ile ilgili herhangi bir önlem alınmadığı görülmüştür. SEDAŞ, PALGAZ ve Türk Telekom gibi kurumlarla bağlantıya geçilmediği görülmüştür. Darıca'da ölen vatandaşlar içinde ilçe sınırları içinde bir çözüm bulunamamıştır. Balçık vatandaşlarca tepkiye neden olmuştur. Taziye çadırları mevsime uygun değildir. Pakistan, Afgan ve Suriyeli sorunlarına çözüm bulunamamıştır. Şiddete uğrayan kadınlar için, yaşlılar ve çocuklar için hiçbir adım atılmamıştır. Amatör spor kulüplerine yeterli destek sağlanmamıştır. Dar gelirli ailelerin çocukların okul öncesi eğitimlerine yatırım yapılmamıştır. Turizm konusunda hiç bir konu Faaaliyet Raporun'da yer almamıştır.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.