Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 03.01.2023 19:10 Güncelleme: 03.01.2023 19:14

Sahte Belgeye Dahi Görevi Bırakırım

Çayırova Belediye Meclisi 2023 yılının ilk meclis oturumu için bugün bir araya geldi. Spor Müdürlüğü'nden gelen önerge sakin başlayan mecliste gergin anlar yaşanmasına neden oldu.

Sahte Belgeye Dahi Görevi Bırakırım

"Spor İşleri Müdürlüğü'nün gençlik merkezi, halı saha, spor salonu, basketbol sahası projelerinin yapılabilmesi için Gençlik ve Spor Bakanlığı ve Spor Toto Teşkilatı ile imzalanması üzere başkana yetki verilmesi ile ilgili önerge mecliste farklı boyutlara taşındı.

ARTIK TESİS YETMİYOR

Önergeye ilişkin Belediye ve Meclis Başkanı Bünyamin Çiftçi yaptığı açıklamada, "Eğitim ve kültür etkinliklerinin yanında spor aktivitelerine de önem verdik. Hatta spor aktivitelerini bu işlerin merkezine koyduk. Yüzlerce sporcumuz, öğrencimiz oldu. 3 senede binin üzerinde ilçe sporcularımızla madalya kazandık. Ama asıl amacımız gençlerimizin spor yapmasıydı. Madalya ve kupa kazanımlarını ikinci planda değerlendirdik. Artık spor salonumuz yetmez oldu. Federasyon koşullarına uygun olduğu için spor salonumuzda resmi maçlar oynanıyor. Değişik branşlarda spor etkinlikleri gerçekleşiyor. Yeni bir spor salonu ihtiyacı olduğu apaçık ortada. Bu anlamda yatırım yapmak hasıl oldu. Atatürk Mahallesi'nde 4 Bin metrekare bir alan ürettik. Diğer taraftan birçok spor tesisi yapacağız." dedi.

KOÇ YETKİYE EVET DEDİ AMA...

Başkan Çiftçi'nin açıklamalarının ardından CHP Meclis Grup Sözcüsü Halis Koç, "Biz size bu yetkiyi vereceğiz. Daha öncede SPOR LİSESİ için yetki istediniz. Ama aradan 1 yıl geçti. Bu lisenin akıbeti ne oldu? bilmiyoruz..." dedi.

ÇİFTÇİ "YER ÜRETMEDEN LİSE YAPILMAZ"

CHP Grup Sözcüsü Halis Koç'un spor lisesi hakkındaki ifadeleri,ne cevap veren Başkan Çiftçi, "Önce yer üretmemiz gerekiyordu. Biz bu süreçte yer ürettik. Bu liseden Türkiye genelinde iki elin parmaklarını geçmeyecek düzeyde. İlk projeyi Spor Bakanlığı'na sunduk. Mimari projemizde geçti. Uygulama projesi tamamlanıyor. İnşaat en kısa sürede başlayacak."dedi.

REYSAŞ İLE PROTOKOL İMZALANDI MI?


Başkan Çiftçi'nin açıklamalarının ardından tekrar mikrofonu alan CHP Meclis Üyesi Halis Koç, "Spor Lisesi'nin yapımı için Reysaş ile protokol imzalandığı bilgisi geldi. Ancak firmaya kesilmesi planlanan 40 Milyon TL ceza nedeniyle bu protokolün iptal edildiğini duyduk. Yapılan protokolün gereği yerine getirilmemiş."dedi.

ATATÜRK YAŞASA ŞU REZİLLİĞİNİZİ GÖRSE SİZİ PARTİDEN KOVARDI

Başkan Çiftçi bir kez daha cevap hakkı doğmasından dolayı, "2023'e yine iftiralarla girdiniz. Atatürk yaşasa sdisn bu rezilliğinizi görse sizi partiden kovardı. Biz Reysaş ile protokol falan imzalamadık. Bir hayırsever ile protokol imzalamayı planlıyoruz. Keşke bütün projelerimizi hayırseverlere yaptırsak belediyemizin kasasından bir kuruş çıkmasa. Ancak bu Reysaş değil. Size kim bilgi aktarıyorsa bu kaynakları gözden geçirin. 3 Yıldır sizi aldatıyor. Öyle bir protokolün sahte belgesini getirin ben görevimden istifa edeceğim. Sizi proje turuna davet ettik hala dönüş yapmadınız."dedi. 

Konuşmalar sonrasında Başkan Çiftçi'ye oybirliği ile yetki verildi…
 


Anahtar Kelimeler: Sahte Belgeye Görevi Bırakırım

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.