Tarih: 12.04.2023 00:29 Güncelleme: 12.04.2023 00:38

Özkan Sarıtoprak Termal Grup 'a Satılan Arsaları Gündeme Getirdi

CHP Darıca İlçe Başkanı Gökhan Aktaş ve beraberinde CHP Darıca Belediye Meclis üyeleri bu akşam Grand Şato Düğün Sarayı'nda basına bir iftar yemeği düzenledi. Yemeğin ardından toplantıya geçildi.

Özkan Sarıtoprak Termal Grup

CHP Darıca belediyesi meclis Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak , Darıca Belediyesi'ne ait iki arsanın değerinden çok daha düşük bir fiyatla Termal Grup'a satılarak kamu malını zarara uğratıldığını söyledi.

 

CHP Darıca Belediye Meclis Üye Grup Sözcüsü Özkan Sarıtoprak'ın açıklamalarında ki konu başlıkları şöyle….

 

TERMAL GRUP PROJESİNİN TAKİPÇİSİYİZ

Darıca Halkının ve kamuoyunun yakından takip ettiği bu bölgenin, Kocaeli Bölgesi'ninhemen hemen en büyük en ciddi projesi olanTermal Grup Projesi ile ilgili bir bilgi aktaracağız size.Bu proje bildiğiniz üzere 365 dönümden oluşan bir proje. Bu proje 2018 yılında Cumhuriyet Halk Parttisi Meclis Üyeleri'nin önüne geldi ve bu tarihten itibaren bu projeyiş takip ediyoruz.Yargıya taşıdık. Taşımız olduğumuz davayı 41 kattan özel izin proje çıkardılar buraya.  41 kattan 12 kata düşürene kadar bizler açmış olduğumuz davalardan hiç vazgeçmedik.  Ve şu an birinci etaptan oluşan ve 337 konuttan oluşan proje başlamış durumda. Darıca'da, Emek Mahallesi'nde. Darıca Belediyesi'ne ait 2359 ada, 3 parselde bulunan 8978 metrekare olan arsayı 2019 yılında Darıca Belediyesi'ne kapalı spor salonu, park alanları, eğitim alanları yaparak takasta bulunacaktı Termal grup.  Ve oy çokluğu ile meclisimizden geçti. Bizler kabul etmedik bu takas konusunu. 

BU TAKASI KABUL ETMEDİK

Bu projenin en ciddi Fatih Sultan mehmet Caddesi'ne cephe olan arsası tek bağlantı parsel olan belediyemize ait olan arsamız maalesef Termal grup'a satıldı. Şimdi Termal grup ve Otelcilik Grup sahibine baktığımız zaman tüm ülke, tüm kamuoyu Mücahit Aslan olarak bilir. Fakat gerçek sahibi Ali İhsan Arsaln'dır. Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da Gölge Adamı olarak bilinir. Aynı zamanda bu Ali İhsan Arslan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın danışmalığını yapmış 25, 26 ve 27. dönemlerde Ak Parti Ankara Milletvekilidir. Belediyemize ait 2021 ada 24 parselde bulunan 6013 metrekare olan arsamız ve yine 2021 ada 5 parselde bulunan arsamız 9415 metrekare olan arsamız Fatih Sultan Mehmet caddesi'ne cephe olan arsamız toplam 15 Bin 428 metrekare olan belediyemize ait arsa Termal grup'a satılmıştır. Yan tarafına baktığımız zaman emsal olan normal vatandaşımızın arsaları yani Fatih Sultan mehmet Caddesi'ne cephe olan arsaların imarı 4 yada 5 kattır. Orada ki gayrimenkul fiyat araştırmalarımızı yaptığımızda  en düşük 25 Bin Tl'dir metrekaresidir. Termal Grup'ta özel imar, özel proje yaptıkları için metrakere fiyatı 50 Bin TL'dir ve 12 kat imarı mevcuttur. Belediyemize ait 15 Bin 428 metrekareden oluşan arsanın değeri 771 Milyon 400 Bin TL'dir. Bu şu anki mevcut piyasa değeri. 

 

BİZ 5 YLDIR DARICA HALKININ HAKLARINI SAVUNUYORUZ

Bizlere 235 Bin nüfusun hakkını savunmak ve aramak için 2019 yılında bu halk görev verdi. Bunun için çalışıyoruz. Bu Ali İhsan Arslan aslen Diyarbakırlıymış. Bu beni ilgilendirmez. Biz beş yılda her encümen seçimlerinde  her yıl bir arkadaşımızı önerdik. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık muhalefet partiden hiç kimseyi  encümene almadı. Hiçbir arkadaşımızı kabul etmdeliler encümene. Darıca'da bir siyasi partinin üyelerini yok saydılar. Darıca'yı ortak akıl ile yönetemiyorlar. Tüm usulsüz işleri gizli kapaklı encümnde kendi aralarında bitiriyorlar. Kimsenin haberi olmuyor. Bizler artık Darıca'da devletin malı deniz yemeyen keriz anlayışına son verilmesini istiyoruz. 

SATIŞTAN AK PARTİLİ MECLİS ÜYELERİNİN BİLE HABERİ YOK

Değerli Darıca Halkı; 2 Mart 2023 tarihinde Darıca belediyesi encümen kararı ile kimsenin haberi olmadan Ak Partili Meclis üyelerininde mecliste itiraz ettiği bu satış ile ilgili Darıca Belediye Başkanı'nın makamını ciddiye almasını talep ediyoruz.Darıca belediyesi'ne ait 2 tane parselden oluşan toplam 15 Bin 438 metrekare olan bu arsaların encümen kararı ile Termal grup'a 145 Milyona satıldığı ortaya çıkmıştır. Ve bir peşin 12 taksitle. Biz bu arsaların piyasa değerini 771 milyon 400 Bin TL olduğunu araştırarak öğrendik. Arsa satışında Darıca belediyesi yetkilileri 626 Mlyon 400 Bin TL kamu malını zarara uğratmış Darıca halkına ve kamu malına ihanet etmiştir. Biz burdan Ak Parti İl Başkanlığı'na, Ak Partili vekillere Kocaeli Valisi'ne, İçişleri Bakanlığı'na göreve davet ediyoruz. 

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.