GÜNCEL

GÜNCEL Haberleri
Tarih: 28.09.2023 07:24 Güncelleme: 28.09.2023 07:26

Ortak sınav test şeklinde olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, okullarda sınav haftası uygulaması kapsamında uygulanacak ortak yazılı sınavlarda, çoktan seçmeli sorular kullanılacağını, gerekli altyapı hazırlandıktan sonra açık uçlu sorular kullanılabileceğini açıkladı

Ortak sınav test şeklinde olacak

Bakanlıktan verilen bilgiye göre ortak yazılı sınavların ülke, il/ilçe ve okul geneli olmak üzere 3 uygulaması olacak. 2023- 2024 öğretim yılında 6'ncı sınıfların Türkçe ve matematik derslerinin 1'inci dönem 2'nci yazılıları ile 2'nci dönem 1'inci yazılıları, 9'uncu sınıfların Türk dili ve edebiyatı ve matematik derslerinin 1'inci dönem 2'nci yazılıları ile 2'nci dönem 1'inci yazılıları ortak yapılacak. Ayrıca bu öğretim yılı için bakanlık tarafından belirlenen sınavlar dışında il veya ilçe geneli ortak yazılı sınavlar da yapılabilecek. Bunların hangi ders ve sınıf düzeyinde olacağı, Milli Eğitim Müdürlüklerince okullara duyurulacak.


Anahtar Kelimeler: Ortak sınav şeklinde olacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.