Ekonomi

Ekonomi Haberleri
Tarih: 15.08.2024 09:02

Okul çantası 1600 liraya dolacak

Ders zilinin çalmasına sayılı günler kala veli ve öğrencilerin alışveriş telaşı başlarken sektör temsilcileri, merdiven altı olan veya üreticisi belli olmayan üründen uzak durulması gerektiğini vurguladı.

Okul çantası 1600 liraya dolacak

Tüm Kırtasiyeciler Derneği (TÜKİD) Başkanı Vecdet Şendil, “Veliler de merdiven altı, üreticisi ya da ithalatçısı belli olmayan ürünlerden uzak durmalı. Tüketiciler ürün alırken mutlaka etiketine bakmalı. Ambalajlı, üreticisi ya da ithalatçısı belli olan, yani bir kimliği olan ürünleri tercih etmeli” uyarısında bulundu.

YÜZDE 30-60 ARASI ARTIŞ VAR

Öte yandan kırtasiyede ürün fiyatlarının alım gücü ve tercihlere göre farklılık gösterdiğini dile getiren Şendil, bu yılki fiyatlamalarla ilgili de şunları söyledi: “Geçen yıl ile bu yıl kıyaslandığında, ürün bazında yüzde 30 ila 60 artış olduğundan söz etmek mümkün. Bir çanta ortalama 1.600 ile 1.800 lira arasında dolacak. Ürün fiyatları, elbette alım gücüne ve tercihlere göre farklılık gösteriyor. Örneğin 400 liraya da okul çantası alabilirsiniz, 1.000 liraya da.”

BOYA VE YAPIŞTIRICIYA DİKKAT

Boya kalemlerinde “CE işareti ve ‘EN71 standardına uygundur’ ibaresinin kontrol edilmesi gerektiğini belirten Vecdet Şendil, “Oyuncak niteliği taşıyan ürünlerin ise hangi yaş grubuna yönelik olduğuna dikkat edilmeli. Sprey boya ve yapıştırıcıların su bazlı olması ve solvent içermemesi konusunda hassas davranmalılar. Eğer veliler satın aldıkları üründen şüphe ediyorlarsa ‘tuketici.gov.tr’ adresli siteden veya ‘ALO 175’ tüketici hattından şikayette bulunabilir” diye belirtti.


Anahtar Kelimeler: çantası liraya dolacak

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.