Tarih: 05.08.2024 12:08
Okay Ağyol Sessiz Canları da Yalnız Bırakmadı

Okay Ağyol Sessiz Canları da Yalnız Bırakmadı

Bölgemizde açılış, düğün, sünnet, aşure programları ve diğer cemiyetlerde insanları yalnız bırakmayan iş ve siyaset insanı okay Ağyol, sokak hayvanları için düzenlenen programda da yerini aldı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nin haftasonu düzenlediği sokak hayvanlarına yönelik çıkarılan yasaya yönelik basın açıklamasında yerini alan Okay Ağyol, toplumun her kesiminde ki harketlenmelerde yerini alırkan sessiz canlara da duyarsız kalmadı.  Okay Ağyol , “ Sokak hayvanlarının uyutulması yada farklı bir uygulama ile zulmedilmesi her yönden tutarlı bir durum değil. Onların çoğalmasını önlemek hem toplumsal hem sokak hayvanları hem de insanlarımız açısından sorun olmaktan çıkarılır. Ancak kısırlaştırma için gerekli bütçenin mevcut olmadığından bahsediliyor. Seçim dönemlerinde harcanan paraları hepimiz görüyoruz, biliyoruz. Sessiz canlarımızın yaşama hakkı, birinin koltuğa oturması , makam sahibi olması kadar önemlidir. Sokak hayvanların yaşam hakları ne tasarruf genelgesi çerçevesinde ne de farklı bir boyutta düşünülemez. Onlar da bizim gibi bu dünyanın bireyleri. Kimsenin baş birinin hayatına son verme hakkı olamaz. >Olduğu akdirde ağır ceza almalıdır.”dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.