Tarih: 21.12.2022 14:18 Güncelleme: 21.12.2022 14:48

O8.12. 2022 TARİHLİ 4. HABER İÇİN TEKZİP VE CEVAP METNİDİR

GEBZE TİCARET ODASI TARAFINDAN T.C Gebze 1 Noterliği aracılığı ile gönderilen Tekzip ve Cevap Metnidir:

O8.12. 2022 TARİHLİ 4. HABER İÇİN TEKZİP VE CEVAP METNİDİR

Bu haberin içeriği olmadığından içeriği ile ilgili hiçbir açıklama yapamıyoruz. Ancak oda meclisince seçilen oda yönetim kurulu, kendi içerisinde toplanarak görev dağılımı yapmaktadır.  5174 sayılı kanunun 18.maddesine göre yapılan bu seçimde kimin yönetim kurulu başkan yardımcısı yönetim kurulu üyeleri belirlemektedir. Bu nedenle seçim sonucunun ahlak dışı ifadelerle kamuoyuna sunulması doğru değildir.

Hiçbir araştırma ve inceleme yapılmadan, Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulunu karalamaya yönelik zan ve töhmet altında bırakacak, şüphe doğuracak bu haberiniz ve tavrınız gerek gazetecilik ilke etiğiyle, gerekse üçüncü şahısları doğru bilgilendirme amacından tamamen uzak ve asılsız  olmasıyla, ilgili yasa ile mevzuata aykırı bir haber niteliğindedir.

Önemle bilirtilmesi gereken bir başka husus da; Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurlu'ndan hiçbir bilgi alınmadan, yalnızca bir iddanın hakikat kamuoyuna sunulması; hukuk ve kamu vicdanı konusunda hiçbir şekilde meşru görülemezdir.

Bu doğrultuda tamamen karalamaya yönelik ve adeta "çamur at izi kalsın" mantığı ile sunulan haberin doğruluktan saptırılarak üçüncü şahıslar nezdinde kurumumuzun itibarını zedelemek amacıyla yapılan bir haber olduğunu tüm kamuoyuna saygıyla duyurur hiçbir dayanağı olmayan, gerçek dışı bu yayını tekzip eder işbu tekzip metnimizin yapılan haberin aynı yerinde ve aynı aynı puntı ile yayınlanmasını, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımızı önemle belirtiriz. 


Anahtar Kelimeler: .. TARİHLİ . HABER TEKZİP CEVAP METNİDİR

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.