Tarih: 21.12.2022 13:43 Güncelleme: 21.12.2022 13:49

o8.12. 2022 tarihli 1. Haber için Tekzip ve Cevap Metnidir

GEBZE TİCARET ODASI TARAFINDAN T.C Gebze 1 Noterliği aracılığı ile gönderilen Tekzip ve Cevap Metnidir:

o8.12. 2022 tarihli 1. Haber için Tekzip ve Cevap Metnidir

 

Söz konusu haber ile üçüncü şahıslar nezdinde, oda genel sekreterinin oda Başkanı Nail Çiler'in kendi şirketlerinde ki çalışanlarının arasından oda sekreterliğine seçilmiş olmasını yapılan işlemin yasalara uygun olmayan, şüpheli belli bir amaç ile yapılmış şeklinde anlaşılmasını doğuracak şekilde haber yaptınız. Bilindiği üzere Gebze Ticaret Odası 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Kanu'na göre faaliyet göstermektedir. Bu kanunun 74.maddesi ise oda genel sekreterinin niteliklerini ve seçilmesini düzenlemiştir. Mustafa Yaşar Sekin Uzun zamandır Gebze Ticaret odası Genel Sekreterliği görevini yürütmektedir. Görevi dolayısı ile Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulu'na bağlı olarak çalışmaktadır. Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulu ise Gebze Ticaret odası meclisi tarafından seçilmekte ve faaliyetleri ile ilgili olarak meclise faaliyet raporu sunmakta ve bu faaliyet raporu şimdiye kadar yapılan tüm meclislerde ibra edilmektedir. Gebze Ticaret Odası'nın en büyük organı oda meclisidir. Bu meclisin yapılanlardan dolayı ibra ettiği bir yönetim kurulunun seçtiği genel sekretere böyle ithamlarda bulunmuş olmanız kabul edilemez. Yine aynı haberde böyle bir görevin, "neden var olduğu" ile ilgili yorumun 5174 sayılı kanunun 74.maddesi dikkate alındığında yasadışı bir yorum olduğu açıktır.

Hiçbir araştırma ve inceleme yapılmadan, Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulunu karalamaya yönelik zan ve töhmet altında bırakacak, şüphe doğuracak bu haberiniz ve tavrınız gerek gazetecilik ilke etiğiyle, gerekse üçüncü şahısları doğru bilgilendirme amacından tamamen uzak ve asılsız  olmasıyla, ilgili yasa ile mevzuata aykırı bir haber niteliğindedir.

Önemle belirtilmesi gereken bir başka husus da; Gebze Ticaret odası Yönetim Kurulu'ndan hiçbir bilgi almadan, yalnızca bir iddianın hakikat olarak kamuoyuna sunulması; hukuk ve kamu vicdanı konusunda hiçbir şekilde meşru görülemzdir.

Bu doğrultuda tamamen karalamaya yönelik ve adeta "çamur at izi kalsın" manyığıyla sunulan haberin doğruluktan saptırılarak üçüncü şahıslar nezdinde kurumumuzun itibarını zedelemek, amacıyla yapılan bir haber olduğunu tüm kamuoyuna seygıyla duyurur; hiçbir dayanağı olmayan, gerçek dışı bu yayını tekzip eder, işbu tekzip metnimizin yapılan haberin aynı yerinde ve aynı aynı puntı ile yayınlanmasını, aksi takdirde yasal yollara başvuracağımızı önemle belirtiriz. 


Anahtar Kelimeler: .. tarihli . Haber Tekzip Cevap Metnidir

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.