Tarih: 02.08.2024 20:34

Muzaffer Bıyık'ın Anketinde ki Eksiği Fazlayı Değerlendirdim....

Facebook Twitter Linked-in

Darıca Belediyesi dolayısı ile Belediye Başkanı ve ekibi 2025-2029 yıllarını kapsayan dönemin stratejik planlaması için Darıcalılarında görüşünü almak adına bir anket çalışması organize etti.
Siz de aşağıda vereceğim linkle bu ankete ulaşabilir, projelerinizi, görüşlerinizi yazabilir, anketsel soruları da seçerek cevap verebilirsiniz... Halen devam ediyor. Ben de katıldım. Darıca'da yaşayan bir vatandaş, seçmen olarak kendime göre cevaplarımı, beklentilerimi yazdım...
İşte link:
https://forms.gle/AgdyMynVVPz7nGmg6

Düzenlenen anketle ilgili eksik gördüğüm teknik ve genel konular da var... Ayrıca belirtmek isterim...
Bulunduğumuz bu dönemde ülke gündeminde de yer edinen sokak hayvanlarına ilişkin bir ibare ankette geçmiyor. Ancak vatandaşlar "Darıca için yapılması istediğiniz proje var mı?" sorusuna şayet bu yönde bir beklenti varsa yazabilir. Ancak belediyenin hizmet birimleriyle ilgili sıralanan şıkları arasında veterinerlik hizmetleri, sokak hayvanlarına yönelik rehabilitasyon, bakım ve barınma tesisi gibi konuları içeren Veteriner İşlerinden memnunum, çok memnunum yada memnun değilim gibi şıklar oluşturulmasını görmek isterdim...
Darıca için en büyük tehdit konusunda verilen cevapları bende çok merak ediyorum. Bu anket bittiğinde kendi değerlendirmelerini yapan belediye idaresinin genel cevaplar konusunda kamuoyuna yansıyan da bir değerlendirme yapması ayrıca beklentim.
Hani bulunduğumuz coğrafya itibariyle deprem başlıca bir tehdit ama farklı tehditlere değinen olup olmadığını merak ediyorum.
18 yaşından büyük herkes bu ankete katılabiliyor. Yani 170 binden fazla insan bu ankete katılıp her birinin ayrı bir projesi olsa bu işin içinden nasıl çıkılacak, strateji planlaması nasıl yapılacak bu konuda belediye başkanı sayın Bıyık, ilerleyen meclis toplantılarında yada bir basın toplantısında açıklık getirecek sadece bu ankete ilişkin beklneti, sorun tespiti, çözüm önerileri üzerine basınla bir birliktelik oluşturacağını düşünüyorum. Bu sağlanmazsa anket değerlendirmesi üzerine kendisinden bir röportaj randevusu talep edeceğim.
Ama öncelikle bu ankete yoğun bir katılım çok önemli. 250 bin nüfuslu bir kentte 50-100 kişinin bu ankete katılımı ile stratejik planlama oluşması sözkonusu değil. Bu nedenle sevgili Darıcalılardan bu ankete katılmalarını öneriyorum. Çünkü iki gün sonra "bu yapılmıyor, bu hizmet yetersiz" denildiğinde belediye idaresi "vatandaşın böyle bir beklentisi yok" mazeretini kalkan yapmamalı.
Çok duyarım Darıca'da... "Darıca gibi denize kıyısı olan, kentte neden plajlar yetersiz, kıyılar verimli kullanılmıyor, deniz ve su sporları yetersiz düzeyde..." gibi eleştiriler bu ilçede ikamet ettiğim ve meslek yaşantım boyunca hep gündemden, sohbetlerden eksik olmaz... İşte bu anket fırsat... Yazın oraya... o yok yazın, bu yok yazın, bunu yapın yazın, bunu hayata geçirin yazın, bunu yapmayın yazın, en acil konuları yazın, mutlaka Darıca'ya bunu kazandırın yazın...
Yazında yazın...
Çalıştırın belediyeyi... Yan gelip yatarlarsa benim gözümde siz de o kadar sorumlu olursunuz...
Saygılarımla
 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —