Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 29.04.2023 11:34 Güncelleme: 29.04.2023 11:40
Mitingin Başrolü Çayırova Oldu

Mitingin Başrolü Çayırova Oldu

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, İzmit’te düzenlenen mitinge katıldı.

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Cumhurbaşkanı Yardımcısı adayı Mansur Yavaş'ın katıldığı miting Kocaeli Kongre Merkezi Etkinlik ve Miting Alanı’nda yapıldı.
‘ONLARI MECLİSE NİYE TAŞIYORSUNUZ?’
Mitingde ilk konuşmayı yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, HÜDA-PAR'a ittifakta bulunan liderlerden de tepki olduğunu söyleyerek, “Kuru soğan pahalı diyenlere soğan kafalı diyorlar, kendileri lüks içinde şatafatta yaşıyor. İttifaka katmadık kimse bırakmadılar. MHP’lilerin dışında bugün ittifaklarında yer alan Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici de ‘Onlardan rahatsızız’ demiş. Bunlar kaybetmemek için bu defa da İmralı’ya bile heyet göndermişler, bugün Murat Ağırel de yazmış bunu. Dolayısıyla bırakmak istemedikleri kesin ve bırakmamak için tüm tuşlara basıyorlar. Söyleyecek söz bulamadıklarında da bize iftiralar atmaya başlıyorlar.” şeklinde konuştu.

‘PİS İĞRENÇ SÖYLEMLERİN OLDUĞU SEÇİM DÖNEMİ’
Yavaş'ın ardından konuşan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Millet İttifakı için Kılıçdaroğlu’na ve İYİ Parti’ye oy istedi. Akşener konuşmasında, “Bugün evimdeyim, nasılsa bu şehrin kızıyım asıl sözü 13. cumhurbaşkanımıza bırakacağım. Kocaeli Türkiye’den gelen her bir kişinin doyduğu şehirdir. Sayın hemşerilerim seçim günü alacaksınız elinize mührünüzü, bir tanesini Kemal’e vuracaksınız, bir tanesini de Meral’e vuracaksınız." dedi.

‘CUMHURBAŞKANI BİZ KADINLARA SÜRTÜK DEDİ’
Sözlerinin devamında geçtiğimiz gün Millet İttifakı hakkında yorumlar yapan Bakan Bekir Bozdağ'a yüklenen Akşener, "Senelerdir seçime gidiyoruz, bu kadar pis bir söylem dilinin, cenge gider gibi iğrenç davranışların olduğu bir seçim dönemi daha olmamıştır. Benim yaşımdakiler bilir. Seçmenin velinimet olduğu seçimlerden sanki düşmanın olduğu bir seçimmiş gibi davranıyorlar. Bir tane bakan var Bekir Bozdağ… Çıkmış diyor ki bu seçimi 14 Mayıs akşamı bu sahayı dolduran bizlere, biz kazandığımız takdirde FETÖ kazanmış olacakmış. Yahu ben 8 sene meclis yönettim, bu adam FETO’yü bir anlatır bir anlatırdı, konuşmasında araya girenleri azarlar, konuşturmazdı. Yeryüzünün en cıvık FETÖ övgüsünü yapan adam çıkmış bize bunları söylüyor, yaa nereden nereye... Patronu da diyor ya nerden nereye? Millete bunlar demek ayıptır ayıp, diyor ki işgalciler kazanır, bunlar iyice kafayı yedi. Bu ülkenin cumhurbaşkanı da biz kadınlara sürtük dedi” diye belirtti.

KILIÇDAROĞLU İLK SEÇMENLERDEN OY İSTEDİ
Akşener'in ardından sahneye çıkan Kılıçdaroğlu, iktidara sert eleştirilerde bulundu. Kocaeli’de İlk kez oy kullanacak olan 117 bin 500 seçmenden oy isteyen Kılıçdaroğlu ise, “Bir değişime ihtiyacımız var ve bu değişimin adresi adalettir haktır, hukuktur, adaleti savunmak için bir yola çıktık, göreceksiniz bunu hem burada hem de bütün Türkiye’de yapacağız. ben buraya dersimi çalışarak geldim, İlk kez sandığa giderek oy kullanacak gençlerin sayısı 117 bin 500. Bakın gençler, bir twit attım diye başıma bir şey gelir diye endişe etmek istiyor musunuz? Hayır, sizler için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmediği, elektriğin suyun kesilmediği bir dönem için değişim için seçimde Millet İttifakı diyoruz ve oylarınıza talibiz." ifadelerini kullandı.

‘HEPSİNİ BİR BİR GERİ ALACAĞIM’
Şehir Hastaneleri nedeniyle diğer devlet hastanelerinin kapatılmasına tepki gösteren Kılıçdaroğlu, "Haktan hukuktan yana olan bir değişime hazır mısınız? Bay Kemal’in döneminde Kurban Bayramı’nda hesabınıza yatan 15 bin TL’yi çekeceksiniz? Milleti kuru soğana muhtaç ettiler, hiç aklınıza gelir miydi kuru soğana muhtaç olacağınız. Şehir Hastanesi dediler gittiler, diğer hastaneleri kapattılar, insanlar şehrin bir ucundan diğer ucuna nasıl gitsin hastaneye? Neden böyle yaptılar biliyor musunuz? Şehir hastaneleri dolar garantili çünkü 5’li çeteye kazandırmak için. Ama biz bu kapatılan hastanelerin hepsini açacağız." dedi.

ÇAYIROVA BAŞROL OYNADI
Mitinge yoğun bir katılım gerçekleştiren CHP Çauırova İlçe Başkanlığı, ortaya çıkarttığı coşkusu ile de diğer ilçelerin üzerine çıktı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Kocaeli'ye gelişi ve dönüşünde CHP Çayırova İlçe Başkanı Binali Eniş ve CHP Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Baran Aydın bir an olsun yanından ayrılmadı.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.