Tarih: 16.05.2022 17:00

Marmara Eğitim Kurumları TED ile Protokol İmzaladı

Özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen Türk Eğitim Derneği Akreditasyon ve Danışmanlık (TED AD) sistemi kapsamında Kurumsal Eğitim Danışmanlığı verilmek üzere Marmara Bilge Okulları ile Türk

Marmara Eğitim Kurumları TED ile Protokol İmzaladı

Özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla geliştirilen Türk Eğitim Derneği Akreditasyon ve Danışmanlık (TED AD) sistemi kapsamında Kurumsal Eğitim Danışmanlığı verilmek üzere Marmara Bilge Okulları ile Türk Eğitim Derneği arasında protokol imzalandı.Ankara'Da gerçekleşen imza töreninde Marmara Eğitim Kurumları adına Kurucu İsmail Kurt yer aldı.

 

TED Akreditasyon ve Danışmanlık Nedir?

 

Türk eğitim sistemine çok yönlü katkılar sağlamayı amaçlayan Türk Eğitim Derneği, kurumsal değerlerinin ülke genelinde yaygınlaşmasını artırmak ve özel okul sektörünün nitelikli gelişimine katkı sağlamak amacıyla TED Akreditasyonu programını ve kurumsal eğitim danışmanlığı hizmetlerini önermektedir.

TED Akreditasyonu, gerekli yetkinliklere sahip özel okulların en az iki eğitim-öğretim yılı sürecek bir geçiş döneminden sonra TED Okulu olabilmelerini sağlamaktadır.

Ayrıca halen faaliyetlerine devam eden özel okullara ek olarak eğitim sektörüne yatırım yapmak isteyen kişi ve kuruluşlar, TED’in sunduğu farklı kurumsal danışmanlık hizmetlerinden faydalanabilmektedir.

TED Akreditasyon ve Danışmanlık (TED AD) hizmetleri kapsamında önerilen programlar hakkında ayrıntılı bilgiler ve program kılavuzları aşağıda verilmektedir:

Okullar için Türk Eğitim Derneği Akreditasyonu

Akreditasyon Süreci ile farklı bir isimle faaliyet gösteren özel bir okul, gerekli şartları taşıması ve geçiş dönemini başarıyla tamamlaması halinde TED Okuluna dönüşmesini sağlanmaktadır. Bir okulun Akreditasyon Sürecine kabul edilebilmesi için okulun eğitsel, fiziksel, mali ve yönetsel yetkinliklerinin TED Okulu olmaya elverişli olduğunun saptanması gereklidir. Akreditasyon sürecine kabul edilen okullar, en az iki, en çok üç yıl sürebilecek Geçiş Dönemini başarıyla tamamladıkları takdirde TED Okulu adını alırlar.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.