Ekonomi

Ekonomi Haberleri
Tarih: 30.11.2022 21:51

Lokantalara Yeni Tarife

Ülkemizde iğneden ipliğe tüm ürünlere gelen zamlardan gıda ürünleri de payına düşeni almaya devam ediyor. Bu durum vatandaşların yanı sıra lokantacıları da olumsuz etkilerken lokantalardaki yemeklerin zamlı fiyatları açıklandı.

Lokantalara Yeni Tarife

Yağ, tuz, un, şeker, pirinç, patates, soğan, domates, biber, patlıcan, beyaz et, kırmızı et, kıyma ve baharat başta olmak üzere birçok ürüne gelen zamlar sonrası Kocaeli Aşçı, Kebapçı, Köfteci, ve Lokantacılar Odası yönetimi, mecbur olduklarını açıklayarak yeni tarife belirlemek zorunda kaldı. Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KESOB) Yönetim Kurulu’na yeni tarifeyi sunan oda yönetimin zam talebi, KESOB yönetim kurulu toplantısında kabul edildi. 6 aya yayarak uygulanması planlanan yeni tarifede açıklanan fiyatların tavan fiyat olduğu belirtildi. KESOB yönetimi tarafından onaylandığı andan itibaren yürürlüğe giren yeni fiyat tarifesinde bir önceki fiyatlara göre yüzde 100’ü aşan artışlar görülmekte.

 


Anahtar Kelimeler: Lokantalara Tarife

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.