DETAY HABERLER

DETAY HABERLER Haberleri
Tarih: 22.10.2023 13:31

KYÖD, Ata’nın huzurunda

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı Uğur Saral ve beraberindeki heyet Anıtkabir’i giderek Ata’yı saygıyla andı

KYÖD, Ata’nın huzurunda

Kocaeli Yüksek Öğrenim Derneği (KYÖD) Başkanı ve beraberindeki heyet Ankara’ya giderek Anıtkabir’i ziyaret etti. Dernek Başkanı Uğur Saral, Ata’nın mozolesine çelenk bıraktı. Başkan Saral yaptığı açıklamada, “ Atam; kurduğun cumhuriyet 100 yaşında… Bizimse sana ve fikirlerine olan ihtiyacımız, 100 yıl önce neyse, bugün de o… Atam; sen bu cumhuriyeti kurdun ve ilkelerinle, devrimlerinle ve sözlerinle bizlere çağdaş uygarlık çizgisini hedef olarak gösterdin. Yılmadan yürüdük. Bu topraklara ektiğin umut tohumlarıysa, bu milleti hep güçlü kıldı.

HEDEFE ADIM ADIM…
O tohumlar yangın çıksa da kurumadı; kar, kış, boran, fırtına, kuraklık. Hiçbir şey o tohumların boynunu eğdirmedi. Umudun tohumlarıydı onlar. Bir kız çocuğunun söylediği şarkıdaydı o umut… Erkekle yan yana yürüyen kadındaydı. Akıl ve bilimdeydi. Üretimde ve bağımsızlıktaydı. O umuttu, gösterdiğin hedefe adım adım yürümemizi sağlayan.

 


Anahtar Kelimeler: huzurunda

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.