Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 04.04.2023 20:32 Güncelleme: 04.04.2023 20:48

Kim Yedi Bu Kebapları?

Çayırova Belediye Meclisi, Nisan Ayı Meclis Toplantısı için bir araya geldi.

Kim Yedi Bu Kebapları?

 Toplantının en önemli konusu Denetim Komisyonu Raporu'na yönelik eleştiriler oldu. CHP Belediye Meclis Üyesi Yılmaz Bilmez,  Denetim Komisyonu Raporu'na şerh koyma nedenleri üzerine kürsüde açıklamalar yaptı. Çöp konteyneri alımında doğrudan temin ve pazarlık yöneti ile satın almalarda fiyat orantılarını eleştirirkenDünya Kadınlar Günü nedeniyle kadınlara ve gençlere dağıtılan anahtarlıkların fiyatlarını da gündeme getirdi. Ayrıca Ramazan Bayramı öncesinde Çayırova'da ki her haneye bir paket çikolata dağıtımı geleneğini de eleştiren Yılmaz Bilmez, "Kuru soğan olmuş 30 TL. Millet kuru soğan alamıyor, siz 10 Milyon TL'ye çikolata alıyorsunuz. Ayrıca servis edilen yemeklerin faturasında kebaplar, pideler yazıyor. Kim yedi bu kebapları?" sorusunu yöneltti. Reklam giderlerine ilişkin de soruları gündeme getiren Yılmaz Bilmez, "6 Milyon Tl reklam gideri var. Yarısı bir firmaya, Kalan yarısının yarısı da başka bir firmaya kalanı ise kalan tüm firmalara dağıtılmış. Sultanbeyli'de bir inşaat firması rekabet ortamı oluşturmadan tadilat ve tamir bedeli ödenmiş ve belediye bütçesi zarara uğratılmıştır."dedi. 85 milyon TL Kültür Müdürlüğü giderleri için de açıklama istedi. 

 BAŞKAN KENAN TUZCU'NUN CEVAPLAMASI İSTEDİ 

 Kültür Müdürlüğü tarafından harcanan 85 milyon TL rakamının doğru olmadığını gerçek rakamın 72 milyon TL olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Kenan Tuzcu, "Bu rakama inşaatlar, maaşlar, tamiratlar dahildir. Ayrıca okul öncesi öğrencilerinin 1200 sayısında olduğunu ve 200'e yakın bir sayının da tam gün çocuk kulüplerinde kaldığını ifade etti. Tam gün kalan çocuklara verilen yemeklerin de 72 milyon TL'ye dahil olduğunu belirten Başkan Yardımcısı Tuzcu, "Aslında Yılmaz Bey bu bilgileri meclis öncesinde teyit etmişti. Hepsini araştırdı. Tüm sorularına cevap da buldu. Diğer konularda da belediyenin sitesi ve sosyal medya sayfalarında bu bilgiler paylaşılıyor. Boşuna 45 gün boyunca vakit harcamış." dedi.  

ÇİFTÇİ, "BENİM VATANDAŞIM KEBAP İSTİYORSA GÖTÜRÜRÜM"

  Kimsesiz vatandaşlara sıcak yemek dağıtımı yapıldığını belirten belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi," Bazı vatandaşlar sürekli aynı yemekleri yemekten şikayet ediyor. Arada farklı yemek talep ediyorlardı. Onlara da kayıtsız kalmadık. Şayet benim vatandaşımın canı kebap istemişse bunu yerine getirmeyen personelim hakkında işlem yaparım."dedi.  

ARIKBOĞA BAZEN ARAÇ YADA YEMEK SORUNU OLABİLİYOR 

 Çayırova Belediyesi'nin bir diğer Belediye Başkan Yardımcısı Sadettin Arıkboğa'da konuya bir açıklama yaptı.Arıkboğa, " Araçların arıza yapması yada yemeklerin bazı aksaklık ve sorunlardan dolayı yetişmemesi nedeniyle vatandaşı yemeksiz bırakmamak için acil bir yemek alımı yapabiliyoruz. Bu bazen pide oluyor bazen kebap oluyor. Sürekli olan bişey olmasada yaşandığı günler de oldu." dedi.  

 


Anahtar Kelimeler: Kebapları?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.