Tarih: 23.02.2023 14:15 Güncelleme: 23.02.2023 14:22

Kara'dan Gebze Teknik Üniversitesi Uyarısı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Gebze Temsilcilik Başkanı Ahmet KADI ve Temsilcilik Kurulu Üyeleri bugün yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyunu bilgilendiren konulara değindi.

Kara

Toplantıda deprem felaketlerine yönelik uyarıların yanısıra yanlış bina imalatı ve yanlış kentleşme konularaına da değinen TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Kurulu Üyeleri arasında en çarpıcı açıklama Riskli Yapı Değerlendirme Uzxmanı Çağdaş Kara'dan geldi. Jeolojik Sakıncalı Alanlar'ın imara açıldığına ilişkin iddialarda bulunan Kurul Üyeleri'nin sözlerine karşılık basın mensupları bu alanların nereler olduğuna dair açıklama talebinde bulundu.  Oda Temsilcilik Başkanı Ahmet Kadı bualanlara ilişkin en doğrı bilgilerin belediye envanterlerinde yer aldığını belirtsede Riskli Yapı Değerlendirme Uzamnı ve TMMOB İnşaat Mühedisleri Kurulu üyesi Çağdaş Kara, Gebze Teknik üniversitesi örnek olarak gösterdi. Üniversite alanı içinde ki yapıların Jeolojik Sakıncalı Alan dahilinde yer aldığını ve bu yapılarında yaşanması muhtemel depremde risk ihtiva ettiğinin altını çizdi.


Anahtar Kelimeler: ' Gebze Teknik Üniversitesi Uyarısı!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.