ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 25.09.2023 19:46 Güncelleme: 25.09.2023 20:09

Kapaklıspor Maçında ÇESK'in Artıları Eksileri...

Adnan Ayvaz Yazdı

Kapaklıspor Maçında ÇESK

Türkiye Basketbol Ligi çok uzun bir serüven... Her takımın her takımı yeneceği bir ligdeyiz. Geçen hafta ÇESK'e mağlup olan Iğdırspor bu hafta Başkent takımına hem de deplasmanda 16 sayı fark atarak kazandı. 
ÇESK'in de kaybedeceği maçlar olacaktır. Maç bu zaten... Kazanırsın kaybedersin... Önemli olan kazançtanda kayıptan da dersler almaktır.
Haftasonu Kapaklıspor karşısında tam da bu anlamda derslik bir maç tamamladık.
Sonuç ne olursa olsun bana göre artıların daha fazla olduğu bir karşılaşma idi...

1-Tribünler açısından değerlendirmek gerekirse Afrika sıcaklarının hakim olduğu bir pazar gününde hem de tam öğle vaktinde insanların salona gelmesi zordu.. Çünkü yazı geride bıraktığımız bu dönemde insanlar yakaladığı her güzel havayı farklı aktivitelerle değerlendirmek istiyorlar. Yine de salonda ki seyirci tatminkar sayıdaydı. Protokol tribünü de yükünü aldı. En önemli dikkat çeken olay CHP Çayırova İlçe Başkanlığı hem yönetim kadrosu ile hem de meclis üyeleri ile karşılaşmayı takip etmek üzere salondaydı. İl Spor Müdürü Gökhan Yavaşer, KASKF Başkanı Murat Aydın gibi bürokratik isimlerin yanısıra belediye başkanı Bünyamin Çiftçi, Ak Parti'nin yeni ilçe başkanı Erhan Sarıdede ve mevcut yönetimide tribündeydi...Ayrıca bölgemizin en önemli spor platformu olan Fırtına Trabzonspor Taraftar ve İş İnsanları Derneği Başkanı Gökhan Altıntaş'ın eşi ve çocuğu ile salonda yer alması da inanılmaz güzellikteydi.
2.Teknik Ekip açısından değerlendirmek gerekirse Başantrenör Fatih Emre Gezer tam puanlık bir kenar yönetimi sergiledi. Bir önceki hocanın şartlanmış 5'inin dışında kenarda ne kadar oyuncusu varsa maç tecrübesi adına oyuna aldı. Denemediği oyuncu kalmadı. Oyuncularına adilane bir süre vermesi hoştu. Koç Gezer'in müsabaka açısından kenar yönetimi eleştiriden uzak ama antrenmanlarla ilgili farklı bir yüklenme yapması gerekiyor gibi... Fizik ve kondüsyon açısından oyuncularımızın handikapları var. Attığımız ve kaçırdığımız basketlerden sonra geri dönüşlerde ağırız. Maç boyunca top çalma sayımız bir elin parmakları kadar.Rakip 2 uzunla 13 hücum ribaundu alırken bizde Ercan, Oğuz, Davis ve Cenle sadece 9 hücum ribaundu aldık. 4'ünü Davis alınca geriye tüm takıma yine bir elin parmakları kadar hücum ribaundu kalıyor. Top çalmazsak, hücum ribaundu alamazsak rakibe üstünlük kuramayız. Kazandığımız savunma ribaundları da skora dönüşmedi. Çünkü hızlı çıkamadık.  Rakip hemen alan ve adam savunmasına geçti. Fatih Hocanın fiziksel yüklemede bulunması şart. En önemlisi 3.periyotta beraberliği yakalayan takımımızın öne geçme ve maç kazanma gücü yetmedi. Rakibin canı nasıl istiyorsa öyle bir oyun oynatacak takım olmamalıyız.
3. Oyuncularımız açısından değerlendirmek gerekirse özellikle Kendall'ı bir kez daha aynı noktada değerlendirmek isterim. Ligin üstünde bir oyuncu. Hafta içi hasta olduğunu öğrendim. Mutlaka etkisi olmuştur performansına. Ama daha atletik, daha hareketli ve daha üretken bir oyun çıkarması şart. Kendall 14 dakika kaldığı bir maçı SIFIR sayıyla bitirecek bir oyuncu olamaz. Ama bu maç oldu... Geçen haftanın en skorer oyuncusu 17 sayı üretti Kendall. Haftanın beşinde yer aldı. İnişli çıkışlı oynamasını rahatsızlığıyla geçiştiriyorum bu hafta.Ömer Can gerek hazırlık maçlarından gerekse ilk hafta ki Iğdır maçından uzak bir görüntü sergiledi. Iğdır maçında 13 sayı üretti. 7 kere deneyip 3 üçlük attı. Kapaklı maçında 6 tane denedi sadece 1 tanesi potayla buluştu. Maçı 7 sayıyla tamamladı. Ömercan'a yakışmayan bir skor istatistiği. Serhat istikrar abidesi. Geçen hafta 4 kez attığı üçlüklerden ikisi sayıya dönüştü. Kapaklıspor maçında da dörtte iki attı. Ama geçen haftaya göre 10 sayı daha fazla üretti. Cenk yine yoklarda. 2 sayı üretti. Aldığı ribaunt sayısı 1 Yaptığı top kaybı ile o ribauntta silindi gitti. Mutlaka hırçınlaşması lazım. Bu kadar nazik oynamamalı. Oğuz Savaş maçın en iyisiydi. Boyununda yaşınında avantajını iyi kullanıyor. Onun sayesinde SEBO bile ribaut alabiliyor. Sebo demişken, o da maçın iyilerindendi. Ama maç biterken nefes nefeseydi. Maç uzatmaya kalsa sahadan soyunma odasına gidemeyecek görüntüdeydi. Ancak yorulana kadar oyunu iyi kurdu. Topu hücuma iyi taşıdı. Kendall katkı sunmayınca yük ona bindi. Serhat destek vermese Sebo'nun duş alacak hali kalmayabilirdi.Ercan Bayrak'ı yine beğenmeye devam ediyorum. Saldırgan, hırçın oyuncuları seviyorum. Futbolda bir terim var. Tekmeye kafa uzatmak... Ercan'da bu özellik var. Yırtarak ve yırtınarak oynuyor. Rakibi yakalamaya çalıştığımız sürelerde Ercan'ın bu tarzı işe yaradı. Davis içeri girmekten neden çekiniyor anlamadım. Dış şutlarımızın olmadığı  şutör kısırlığı yaşadığımız bu maçta neden Davis içeride üretken olmalı. Girdiği iki pozisyonda basketfaulu de kaptı smaçıda bastı. Bu girişimlerin sayısı artmalı. Kutay ve Enes'de takımın vasat olduğu güne ayak uyduran isimler oldu. Enes'i anlamak mümkün değil. Maça ısınırken 12 üçlüğün tamamını pataya gönderiyor. Maçta bir kez dahi denemiyor. Denemeden sayı nasıl olacak benim beynim yetmiyor.
Genel olarak maçı bırakmayan bir yapımız olduğunu gördük. Fark kaç olursa olsun disiplinli bir oyunumuz var. Ancak kondüsyonumuz yetmeyince disiplin yeterli olmuyor. Yetersiz hazırlık maçı ve yetersiz bir hazırlık dönemi sonrası takımın yetersizliği de normal. Ancak bu formu yakalayacağımız, eksikliklerimizi tamamlayacağımız bir 2 haftaya giriyoruz. Finalspor ve Fenerbahçe maçlarına çıkacağımız önümüzde ki 2 hafta oyuncularda teknik ekipte gereken önlemleri alacaktır. 
Tabela ve puan tablosu açısından Bursa'dan gelecek galibiyetin üzerine Çayırova'dan Fenerbahçeyi mağlup ederek gönderirsek matematikte rayına girer...

Aslında değinmek istediğim bir de hakem konusu var… Hakemler demiyorum.. İçlerinde birisine farklı duygularım ve kelimelerim var… Ama Mevlid Kandili arefesinde bir tane provokatif için günaha girmek istemiyorum… Bu arada görev performansı açısından Çayırova İlçe Emniyet Müdürlüğü polis memurlarına ödül verilmeli… Görev aşkları hayranlık verici.

Saygılarımla…


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.