Tarih: 08.10.2023 21:37

Kangal: Çocuklarımıza fırsat sunmalıyız

Sosyal medyada akademisyen anne olarak tanınan çocuk gelişimi yazarı Saniye Bencik Kangal, 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda kitapseverlerle buluştu

Kangal: Çocuklarımıza fırsat sunmalıyız

Büyükşehir Belediyesi’nin organizasyonuyla Türkiye’de bir marka haline gelen ve bu yıl 13. kez kapılarını açan Kocaeli Kitap Fuarı ikinci gününde Kocaeli Kongre Merkezi’nde devam ediyor. 390 yayınevi, 450 yazar ve 750’yi aşkın etkinlikle kâğıttan dünyaları keşfe çıkaran 13. Kocaeli Kitap Fuarı’nda önemli yazarlar söyleşileri ile okuyucularının karşısına çıkıyor. Bu bağlamda çocuk gelişimi konusundaki kitapları ile bilinen akademisyen-yazar Saniye Bencik Kangal, “Esnemezsem Kırılırsın” isimli söyleşide okurları ile bir araya geldi. Akçakoca Salonu’nda düzenlenen söyleşide çocuk gelişimi hakkında yaşadığı olaylardan örnekler veren Kangal, çocuklara fırsat sunmanın önemine değindi. Kangal, “Çocuklar ancak bu şekilde mutlu olur” dedi.

 

“HAYATA ESNEK BAKABİLMENİN ÖNEMİ”

Evlerindeki bahçesinden bahseden Kangal,”Pandemi döneminde büyük bir fırtına oldu. Bahçedeki güllerim bu fırtınada zarar görmedi. Sadece esneyerek daha dayanıklı hale geldiler. Fakat oradaki sebzeler için diktiğimiz sırıklar devrilip kullanılamaz oldu. Çünkü esnek değillerdi. İşte zorluklar karşısında esnek kalabildiğimizde zorluklara karşı daha dayanıklı hale geliriz. Bizler de güllerimde olduğu gibi hayata esneklikle bakmamız gerekiyor” dedi. 

 

“AĞLAYAN ÇOCUKLAR DAHA MUTLU OLUR”

Çocukların gürültü yapmasının ve ağlamasının normal olduğunu ifade eden Kangal,”Anne ve babalar ise bu durumun anormal olduğunu genel olarak söyler. Çocuklarının kendileri gibi olmasını ister. Ama bilmeliyiz ki ağlayıp sızlayan, yaramazlık yapan çocuklar daha sağlıklıdır, daha mutludur. Mesela çocuklarımız belli yaş döneminde bir şeyleri fırlatır. Ailelerimiz de bu fırlatmaları kötü bir şey olarak algılar. Ama çocuğumuz fırlatmayı öğrenmiştir. Ona fırsat sunmalıyız. Bizim, çocuğumuzu sorunlu birey olarak görmemeliyiz, daha gelişim seviyesinde olduğunu görmeliyiz” dedi.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.