Tarih: 05.11.2022 13:43

İlhami Bayrak, İşte Size Manşet" dedi

Facebook Twitter Linked-in

Çayırova İYİ Parti İlçe Başkanı İlhami Bayrak ilçe, bölge ve ülke gündemine ilişkin bir çok gündem konusunu haber merkezimizle paylaştı...

YÖNETİCİ TENCERESİNE HİTAP ETMELİ
İYİ Parti Çayırova İlçe Teşkilat Makam Odasında muhabirimiz Adnan Ayvaz'a birçok konuda açıklama yapan Başkan İlhami Bayrak, "Bugün gerek ilçemizde, gerek bölgemizde gerekse ülke genelinde en önemli sorun geçim kaygısıdır. Alım gücünün hergeçen gün zorlaştığı bu ekonomik süreçte yöneticiler vatandaşın tenceresine hitap edecek çözümler geliştirmeli. Çünkü vatandaş hayata geçen projelerden daha çok karnının doymasına odaklanacak duruma geldi. Marketten evine götüreceği gıdanın dahi derdini yaşıyor. İnsanlarımıza kumanya vererek bu sorun çözülmez. Esnafında, insanlarımızında yaşadıkları ekonomik sorunlara kafa yoran bir anlayış yok. Bu problemleri aşacak bir ehliyet sahibi yöneticlerimizde yok. Ancak az kaldı. İYİ Parti iktidarında toplumun her kesiminin refaha ulaşacak programlar hayata geçecek."dedi.

ÇAYIROVA'NIN BİZE OLAN GÜVENİNİ VE BEKLENTİSİNİ GÖRÜYORUZ
Çayırova'nın iyi yönetilmediğinin de altını çizen Başkan İlhami Bayrak özellikle uygulamalar noktasında büyük sorunlar yaşandığını belirtti. Başkan Bayrak, "Toplumun büyük bir kesiminin oyunu alarak iktidar olabilirsiniz. Ancak makama seçilmiş olmanız keyfi yönetim şeklini uygulayacağınız anlamına gelmez. O kurumun kuralları vardır. Daha önemlisi yasalar vardır. Halkın oyları ile seçilmiş olmak o kurumun idari kuralları yada yasalar dışına çıkarak, keyfi uygulamalarla yönetmek demek değildir. Biz yasalar çerçevesinde görmediğimiz her uygulamayı gerekli çalışma ve araştırmaları tamamlayarak hukuka yansıtıyoruz. Bu böyle de devam edecek. Yasaların dışına çıkılarak gerçekleşen her uygulamada hukuk başvurumuzu gerçekleştireceğiz. Ayrıca muhalefet tarzımız öyle arkadan konuşarak olmadı olmayacak. Gerek televizyon kanallarında, gerekse diğer basın kuruluşları vasıtasıyla aleni bir biçimde yanlış gördüğümüz konuları eleştireceğiz. Çayırovalı vatandaşlarımız güvenilir, sorunları çözebilecek ehliyette siyasetçi beklentilerini artık net bir şekilde dillendiriyor. İYİ Parti'ye olan güvenlerini görüyoruz. Bunun en büyük kanıtı başta iktidar partisinden olmak üzere birçok partiden İYİ Parti'ye olan geçişlerdir. "dedi

BEN SİYAH BEYAZ BİR İNSANIM
Siyasetin birçok duygu ve kişiliğe rol yapma gerekliliğini de eleştiren Başkan Bayrak, "Görüyoruz siyasi süreci. Birçok siyasetçi arkasından konuştuğu adamla yan yana gelince sarılıp, öpüşebiliyor. Ben bu tarz bir siyasetçi olmadım. Siyasi geçmişimde hep  siyah beyaz bir netlik içindeyim. Benim için bir kişi siyahsa yan yana gelince beyaz olmaz. Bugün aynı partide siyaset yapan insanlar topluma kolkola, omuz omuza görüntüler veriyor ama birbirlerinin kuyusunu kazacak tavırlar ve duygular içinde siyaset yapıyorlar." dedi..

 

 

 

İYİ DEDİĞİMİZ DOĞRU DEDİĞİMİZ HİÇBİRŞEY YOK
Çayırova Belediyesi'nin mevcut yönetimini her platformda eleştiren İYİ Parti İlçe Belediye Başkanı İlhami Bayrak, "Size göre doğru ve iyi yaptıkları hiçbir şey yok mu? sorumuzada, "Daha önce televizyon programında da dile getirdim. Ortada bir seçim beyannamesi var. Her sayfada ayrı bir proje var. Bakın o projelerden ilçeye yapılıp, tamamlanmış ve hizmete açılmış tek bir tanesi var mı? Benim ölçülerimde tek bir doğru ve iyi yapılmış hizmet göremiyorum."dedi.

TERAS BULUŞMALARI ÇOK ÖNEMLİ
 Başkan Bayrak, "Her siyasi parti, halkın nabzını ölçmek ve partiye katılım sağlamak adına bir çalışma yapar. Bu doğal ve normal bir durum. Biz de İYİ parti olarak haftasonları vatandaşlarımızla, derneklerimizle ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızla bir araya gelecek terasımızda kahvaltı programlarını hayata geçirdik. Buna önem veriyoruz. Ve her toplantımız bir öncekinden daha fazla katılımla sürüyor. 

KİMSENİN ŞAHSI İLE İLGİLİ BİR DERDİMİZ YOK,İŞTE SİZE BİR MANŞET HABER
Çayırova'yı yönetenlerle ilgili kişisel bir sorun yaşamadıklarını belirten Başkan Bayrak, "Bizim eleştiri ve muhalefetimiz kişilerin uygulama ve yönetim şekilleridir. Şayet ilçe yanlış, yasalara aykırı yönetiliyorsa biz bunların karşısında oluruz. Yoksa kişisel anlamda kimseyle bir derdimiz yok. Bakın size bir manşet vereyim... Ben Çayırova Belediyesi'ne yönelik en sert eleştirileri yapan siyasetçilerin başında geliyorum. Hatta mahkemeye verdiğim ve vereceğim konular var. Buna karşılık Belediye Başkanı Bünyamin Çiftçi, geçtiğimiz perşembe günü bir çay davetinde bulundu. Program yoğunluğundan dolayı belki bu bulaşma gerçekleşmedi ancak ilerleyen dönemde kendisini ziyaret edeceğiz. Yani kişisel olarak çay içip, sohbet edebileceğimiz bir ilişki duygularımız var. Ama idari ve uygulama noktasına aynı noktada olamayabiliyoruz. Ayrıca ben bugüne kadar kırmızı çizgilerimizin dışında ki tüm siyasi partileri ziyaret ettim. Onlarda bize geldi. Bu buluşmalar devam edecek. Bizim derdimiz kavga ortamı değil, Çayırova'nın en iyi şekilde yönetilmesidir."dedi.

İLK DEFA BİR KAYMAKAM ZİYARETİMİZE GELDİ

Çayırova Kaymakamı olarak atanan Ahmet Önel'ın bugün kendilerini ziyaret ettiğininde altını çizen İYİ Parti Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak, "Bugüne kadar Çayırova'da kaymakamlık yapan isimlerin siyasi partilere yönelik ziyaretlerine şahit olmadım. İlk defa yeni Kaymakamımız Sayın Ahmet Önal bugün partimizi ziyaret etti. Kendisini ağırladık. Çalışmalarımız hakkında, Çayırova hakkında ve bazı gündeme dair konular üzerine sohbet ettik. Çok mutlu olduk. "dedi.

 

 

 

BAZI ETKİNLİKLERİN MALİYETLERİNİ ARAŞTIRIN
İlçe de mevcut belediye yönetiminin mahalle toplantıları düzenlemesi, kitap kafelerin hayata geçmesi yönünde çalışmalarını da ayrı bir bakış açısı ile değerlendiren Başkan Bayrak, "Kitap kafenin açılış töreni maliyetini, mahalle toplantılarında ki harcama miktarlarını bir araştırın. Gazetecilik yapıyorsunuz. Ben bir iddiada bulunmuyorum. Sadece araştırın diyorum o kadar. 2023 bütçesi 1 Katrilyonun üzerinde. Partimizin meclis üyesi KABUL oyu vermedi. Nereye harcanacak bu kadar rakam? takipçisi olacağız." dedi.

ŞEVKİ DEMİRCİ İYİ PARTİ'NİN ADAYI OLUR MU?
Çayırova'da açılışı gerçekleştirilen bir yöre derneğinin törenine katılan İYİ Parti Milletvekili Yavuz Ağıralioğlu ile fotoğrafını paylşaşan Eski Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci'nin "İYİ Parti Belediye Başkan Adayı" olması yönünde bir sosyal medya kamuoyu oluşmasına cevap veren Başkan Bayrak, "İlçemizde hizmete giren derneğimizin açılışna katılan Vekilimiz Ağıralioğlu ile birçok vatandaşımız, siyasetçi fotoğraf çektirdi. Bu da o fotoğraflardan biri. Böyle bir gündem oluşmasına değerlendirme yapmayı uygun bulmuyorum. Çünkü partimizin yerel seçime ilişkin bir aday planlaması henüz yok."dedi.

BASIN HABER YAPMA VE HABER VERME GÖREVİ YAPMALIDIR, ESNAFIN HAKKINI GASP ETMEMELİDİR
Basın mensubu, gazeteci kimliği altında ticari amaç güden isimlere de eleştiri yapan Başkan Bayrak, "Gazeteci halka haber verme, haberdar etmek gibi hizmet veren kişilerdir. Tabi ki ticari bir durumu da vardır. Anack tamamen ticaret anlayışı güderek gazeteci sıfatına leke sürdürmemelidir. Paravan şirketler kurarak ticari bir amaç içinde bulunan gazetecileride konuşacağız. Açıklayacağız. Soruyorum size... Villa ve cip alacak ölçüde gazetecilik yapılabiliyor mu? Bunlar ticaret yaparken de mevcut bölgede ki esnafın hakkını gasp ediyorlar. Günü geldiğinde konuşacağız."dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —