Tarih: 18.07.2022 17:55

İki kere 500 tam puan aldı, Darıca'nın gururu oldu

Milyonlarca öğrencinin merakla beklediği YKS sonuçları bu sabah açıklandı. Darıca'da yaşayan Zeynep Dila Kuyucu'nun hem TYT hem YDT'de Türkiye birincisi olduğu açıklandı

İki kere 500 tam puan aldı, Darıca

Türkiye’de milyonlarca öğrenci YKS sonuçlarını bekliyordu. Yaklaşık 1 ay önce gerçekleştirilen sınavların ardından bu sabah sonuçlar açıklandı. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanı Prof. Dr. Halis Aygün, alanlarında YKS birincilerinin hangi şehirlerde olduğunu açıkladı.

BAŞI ÇEKEN İLLER
Aygün'ün açıklamasında yer alan verilere göre, TYT'de Kocaeli; AYT Sayısalda Kayseri, Eşit Ağırlıkta İzmir, Sözelde Kayseri; YDT Almancada İstanbul, Arapçada İstanbul, Fransızcada İstanbul, İngilizcede Kocaeli, Rusçada ise İstanbul alanlarında başı çeken iller olarak yer aldı.

ENKA MTAL’DA OKUYOR
Dilovası Özel Enka MTAL okulu öğrencisi Zeynep Dila Kuyucu hem TYT hem de YDT'de birinci oldu. İki farklı alanda da 500 tam puan alan ve Türkiye birincisi olmayı başaran Zeynep Dila Kuyucu adeta kentimizin gururu oldu. Kendisini tebrik ediyoruz.


Anahtar Kelimeler: Darıca' gururu

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.