Ekonomi

Ekonomi Haberleri
Tarih: 28.09.2022 23:21

İdris Zengin: Utanç Verici

Spor ve iş insanı olmasının yanısıra toplumsal hareket ve paylaşımları ile de dikkat çeken İdris Zengin, son paylaşımı ile okul kantini ve TBMM Lokantasının fiyat farkını gündeme getirdi.

İdris Zengin: Utanç Verici

İdris Zengin paylaşımında, "OKUL Kantinlerinin. T.B.M.M lokantasından pahalı olması..! UTANÇ VERİCiDİR 600 milletvekili sizede selam olsun." dedi.

Son dönemde TBMM'de yemek ve berber hizmet bedellerine yüzde yüz zam yapılmasına karşılık yine de başta okul kantinleri olmak üzere birçok tesis ve esnaf fiyatlarının altında olduğu görüldü... İşte TBMM'de ki fiyatlar

Yemeklerin yanında çay, kahvenin de ucuz olduğu TBMM'de fiyatlara yüzde 50 ile yüzde 100 arasında zam yapıldı. Kuaför ücretleri de zam yapılan hizmetler arasında.

YENİ FİYATLAR
Yapılan zamların ardından;
50 kuruşa satılan Türk kahvesi yüzde 100 artarak 1 TL,
25 kuruşa satılan bardak su yüzde 100 artarak 50 kuruş,
25 kuruşa satılan bitki çayı 50 kuruş,
3.5 TL'ye satılan tost 5 TL,
1 TL'ye satılan ayran 1.50 TL,
2 TL'ye satılan meyve suyu ve kolalar 2.50 TL'ye yükseldi.

25 kuruşa satılan çaya ise zam yapılmadı.

KUAFÖR DE ZAMLANDI
Öte yandan kuaför ücretlerine de zam geldi. Erkek saç tıraşı 7 TL'den 10 TL'ye, 3 TL olan sakal tıraşı da 5 TL'yükseldi.

OKUL KANTİNLERİNDEKİ FİYATLAR 

Kocaeli Bakkallar, Büfeciler ve Tekel Bayileri Esnaf Odası, 2021 – 2022 eğitim öğretim yılının yüz yüze eğitimle başlamasının ardından yeni kantin tavan satış fiyatları belirlendi.Her sene görüşülen fiyat listesinde bu yıl da geniş bir ürün yelpazesi söz konusu tosttan lahmacuna, pideden döner ekmeğe, tabildot çeşitlerinden içecek çeşitlerinin kadar bir çok ürünün yer alıyor. Bir çok öğrencinin sabah kahvaltısı olarak tükettiği tost 2021 – 2022 eğitim öğretim yılı için en fazla 10 liradan satılabilecek. Öğle yemeğinde genel olarak tercih edilen tavuk dönerin fiyatı ise 50 gram 9 lira, 60 gram 10 liradan alıcısını bulacak. Listede yer alan ürünler arasında fiyatı en uygun olan bardak su 1 liradan satılabilecekken en pahalı olan ürün olan 4 çeşit yemekten oluşan tabildot ise 19 liradan alıcı bulabilecek.


Anahtar Kelimeler: İdris Zengin: Utanç Verici

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.