Tarih: 21.02.2023 10:36

Hatay'daki deprem anı dünya manşetlerinde

6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremin ardından Türkiye dün akşam Hatay'da art arda meydana gelen 6,4 ve 5,8 büyüklüğündeki depremlerle sarsıldı.

Hatay

Dünya, Türkiye'de yaşananları ise şaşkınlıkla izlemeye devam ediyor. Henüz 6 Şubat'ta yaşanan asrın felaketinin yaraları sarılamamışken art arda yaşanan bu iki deprem uluslararası alanda da geniş yer buldu.

Yunan gazetesi Kathimerini Türkiye'nin yine güçlü depremlerle sarsıldığını ifade etti. Haberde önce Hatay Defne'de ardıdnan da Hatay Samandağ'da iki büyük depremin olduğundan bahsedilerek, "Bu iki deprem de yıkıcı depremlerin Türkiye ile Suriye'yi vurmasından iki hafta sonra yaşandı" sözlerine yer verildi.

İngiliz gazetesi The Sun "Türkiye ve Suriye'yi vuran felaketten 2 ahfta sonrası Türkiye 2 güçlü depremle sarsıldı" başlığı ile verdiği haberinde Hatay'da hasarlı binaların çöktüğünden bahsetti. İnsanların caddelerde ve açık alanlarda olduğundan bahseden gazete 3 kişinin de hayatını kaybettiğinden bahsetti.

Guardian da 2 büyük depremin art arda meydana geldiğinden bahsedenler arasındaydı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun açıklamalarına da yer veren gazete, yayımladığı bir harita ile 2 hafta içinde yaşanan felaketin alanlarını gösterdi.

BBC ise "Ölümcül yeni depremler Türkiye'de bir anda insanları hapsetti" başlığı ile araba kamerasından çekilen depremin görüntüsüne yer verdi. Hatay'da olan BBC ekibinin verdiği bildilere göre caddelerde panik yaşandığından bahsedildi.

CNN yaşanan 2 depremin artçı sarsıntı olduğunu iddia etti. Haberde, binlerce insanın ölümünün ardından meydana gelen yeni depremlerde de hayatını kaybedenlerin olduğundan bahsedildi.

AP ise haberi son dakika koduyla geçti. Haberde "2 hafta önceki deprem nedeniyle yerle bir olan Hatay 6.4 ile sallandı" ifadelerine yer verildi.


Anahtar Kelimeler: Hatay' deprem dünya manşetlerinde

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.