Gündem

Gündem Haberleri
Tarih: 30.05.2022 19:29

Halkı Kandırıyorlar

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çayırova İlçe Başkanı Cihan Soyluçiçek, Millet Bahçesi'ne çevrilecek olan Atatürk Havalimanıyla ilgili değerlendirmede bulundu.

Halkı Kandırıyorlar

"AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir sözünü daha tutmadı" diyen Başkan Soyluçiçek:" Erdoğan tepki gelmesin diye resmen halkı kandırdı."dedi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak" sözlerini hatırlatan Başkan Soyluçiçek;"Atatürk Havalimanı'nı Millet Bahçesi'ne dönüştürülmesi projesinin eleştirilmesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan "Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak" demişti. Ancak bugün Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum kuzey-güney yönlü pistin kaldırılacağını açıkladı.Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün CNNTürk televizyonunda katıldığı bir programda Atatürk Havalimanı’nın Millet Bahçesi’ne dönüştürülmesi projesine yönelik soruları yanıtladı. Havalimanında kuzey-güney yönlü pistin kırılarak yok edilmesini öngören projeye ilişkin tartışmalar sürerken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 19 Mayıs 2022 günü “Bir ihtimal pistleri belki de kaldırmayacağız. Pistler belki de kalacak” demişti. Üstelik bir de ağaç dikme kampanyası da başlatıldı. Hülasa Erdoğan daha fazla tepki gelmesin diye halka pisti kaldırmayacağız diye yalan beyanda bulundu. Çünkü o da biliyor. Seçimi kaybeder kaybetmez Atatürk Havalimanı'nı yeniden işlevli hâle getireceğiz. İşte bu yüzden hızlı davranıyor. Fakat kendine gelince Atatürk Havalimanı'nı kullanacağım diyor. Bu sebeple bir an önce halkın tepkisini toplamadan gizli bir şekilde kararlar alıyor. Ama biz durmayacağız. Son güne kadar Atatürk Havalimanı için mücadele edeceğiz."şeklinde konuştu.


Anahtar Kelimeler: Halkı Kandırıyorlar

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.