Tarih: 27.06.2022 08:37

Halk otobüsleri seferden çekiliyor!

Akaryakıta gelen büyük zamlar yolcu taşımacılığını da etkiliyor.

Halk otobüsleri seferden çekiliyor!

Akaryakıta gelen büyük zamlar yolcu taşımacılığını da etkiliyor. Darıca-Gebze arasında çalışan özel halk otobüslerinin sahipleri akaryakıta yapılan zamların ardından zarar ettikleri gerekçesiyle otobüslerini seferden çekmeye başladı. Otobüs sayısının azalması nedeniyle vatandaşlar işlerine gidebilmek için yollarda beklemek zorunda kalıyor.

Benzin ve motorine gelen zamlar, toplu taşıma hizmetlerini de olumsuz etkilerken Darıca’da özel halk otobüsü esnafı, kontak kapatmaya başladı. Akaryakıt alamadıklarından dolayı bu kararı uygulamak zorunda kaldıklarını ifade eden otobüs işletmecileri bırakın para kazanmayı masrafı dahi çıkaramadıklarını vurgularken akaryakıttan alınan ÖTV ve KDV’de indirim yapılmasını talep ediyor.

Bu arada Kocaeli Büyükşehir Belediyesi otobüs işletmecilerinin kontak kapatması nedeniyle vatandaşların daha mağdur olmamaları için devreye girerek işletmecilere destek olacağı da gelen bilgiler arasında.


Anahtar Kelimeler: otobüsleri seferden çekiliyor!

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.