ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 22.10.2023 11:18

Hakemler Oğuz'un Penaltısını Neden Vermiyor?

Adnan Ayvaz Yazdı....

Hakemler Oğuz

Çayırova Belediyespor Basketbol Takımı haftalar sonra Ankara'da kazandı. 
Sevindik, derin bir oh çektik.
Çarşamba günü ligde önüne gelene yenilen Kocaeli'nin gelip Çayırova'da kendi salonumuzda kendi seyircimizde yenmesinin ardından sanırım en azından birisi kollarını sıvamış...
KENAN TUZCU
İyi  ki de sıvamış...
Yoksa ligin dibine demir atan Fenerbahçe Koleji'ne, tüm finallerde eliboş gönderdiğimiz Kapaklı'ya, ligde istediğini bulamayan Esenler Erok'a ve galibiyete hasret Kocaeli Kağıt'a yenilirken Tuzcu'nun müdahaleleri olmasa gökten zembille galibiyet bekliyor olacaktık.
İnsan en çokta buna üzülüyor. Ne güzel fikstürümüz var...
Sigortam.net, Yalova, Gaziantep, Konya gibi takımlarla oynayacağımız maça kadar cebimize puanları toplayabildiğimiz kadar toplayacağımız bir serideydik. Gittik mağlubiyet serisi oluşturduk. 
Peki Çarşambadan, cumartesiye ne oldu da Ormanspor'u Ankara'da yenip döndük.
Aslında teknik açıdan pek değişen bir şey yok.
Dün Kocaeli Kağıtspor-Ankaragücü maçı 1002-92 tamamlandı...Bizim oynadığımız maçın son periyoduna girerken skor 40-52 idi...
Yani yenilen takımın attığı sayı, bizim maçta iki takımın son periyot başında attığı sayı 92 idi...
Hala potaya top atmakta sıkıntı sürüyor. Hala hücumdan savunmaya bir tank edası ile dönüyoruz. Hala Oğuz'a ribauta yüksel dedikçe o kendini parkelere atıyor. Takımın 3 sayı üreten en etkili ismi Serhat Kocaeli'de 1 üçlük üretirken Ormanspoor maçında sıfır çekti.
Peki olumlu yazacağımız hiçbir şey yok mu?
Var tabi.. Kazanmak isteyen istekli bir oyuncu grubu yapısındaydık. Takım oyunu olma yolunda uyuma dönük artılar var. Tabi en önemli unsurlardan birisi de tecrübeli oyuncu sayımız Ormanspor'a göre çok fazla... Zaten Ormanspor'un bütün oyuncularının yaşını toplasan bizde ki iki oyuncunun yaşı kadar.
TUZCU'nun özel müdahaleleri bariz göründü... Oynayan oynasın, oynamayan takım arasın netliğini oyuncuların kafalarına dank ettirmiş. Özgüven sağlayacak konuşmaları özelde ve genelde yapmış... Takımda sorunlu oyuncularla tecrübeli oyuncular arasında özel ilişkiler sağlayarak önce sorun tespitini ardından çözüm işine girişmiş.

Belki Ormanspor gücü olmayan bir takım. Bu galibiyeti zafer diye nitelendirmek yanlış... Ama dün ÇESK'in rakibi farklı bir takımda olsa ÇESK bu istek ve hırsla yine rakibini yenecek havadaydı. Havada olmayan tek şey Kendall ve Oğuz... Maçın en skorer iki isminin kendilerini bu kadar parkeye atmaları eğlenceli... Ama maalesef basketbolda hakemler bu pozisyonlara penaltı çalmıyor.
Ormanspor maçı yeni bir hikayenin başlangıcı olabilir... Ama bu galibiyetle kendilerini kandırırsalar ÇESK gerçekten bir hikaye olabilir...İnstagram hikayeleri kadar bile dikkat çekmez. Yani salona ancak altyapı takımlarından, spor okullarından çocukları toplayarak oynarız. 2 yıllık basketbol seyircisi ve ilçe de basketbol kültürü oluşturma hedefi ve emeği heba olur...
Gelecek haftasonu rakip Balıkesir.. Namağlup sigortam.net'i devirdiler dün. Herhalde çarşambadan cumartesiye 2 günde takımın kimyasını değiştiren isimler 7 günlük zaman diliminde daha önemli işler yapabilir. 
Ama herşey de Kenan Tuzcu'dan beklenilmemeli... Bu takıma güç depolayacak fizik kondüsyon sorumlusu işini iyi yapmalı?
Yapmıyor mu? Balıkesir maçı sonrası yazarım...
Kendall maçta sakatlandıktan sonra ekibimizin sağlık sorumlusu çalışanı ne kadar sürede Kendall'a ulaştı? Balıkesir maçı sonrası yazarım...
Bençte herkes hocalığı bırakıp kendi işini yaparsa sanırım maç sonunda ve lig sonunda ki hedefe ulaşmada sağlıklı bir güzergahımız olur.
Bençte, sahada, antrenmanda yaşanan bir sorun varsa ve başantrenörde bu sorunlar için kolunu sıvasın bir zahmet... Sıvamıyorsa hoca da ayrıca çözülmesi gereken bir sorun olarak sırada bekliyordur.
Balıkesir maçında görüşmek üzere...
Saygılarımla...
 


Anahtar Kelimeler: Hakemler ' Penaltısını Neden Vermiyor?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.