Tarih: 13.07.2023 11:39

GTO Başkanı Aslantaş'a Validen Plaket

Deprem Bölgesi Bağışçılarına Teşekkür Belgeleri Vali Yavuz Tarafından Verildi. Törende GTO Başkanı Abdurrahman Aslantaş'ta gerçekleşen yardımlar nedeniyle plaket aldı.

GTO Başkanı Aslantaş

Deprem bölgesine yardımlarda bulunan bağışçılara teşekkür belgesi Vali Seddar Yavuz tarafından takdim edildi.

Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen törene Vali Seddar Yavuz’un yanı sıra Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Soydabaş, Vali Yardımcısı İsmail Gültekin, İl Emniyet Müdür V. Faruk Karaduman, İl Jandarma Komutanı J.Kd. Alb. Yavuz Selim Kapancı, kurum müdürleri, Gebze Ticaret Odası Başkanı Abdurrahman Aslantaş,  Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, Gebze  Kimya İhtisas OSB Yönetim Kurulu Başkanı Vefa İbrahim Aracı, Gebze Dilovası OSB Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Türker, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Kadir Durmuş, Ekşioğlu Yavuz Dekorasyon ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Recep Ekşi, iş insanları, oda ve OSB yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende içeriğinde deprem yardımları ile bölgede yapılan çalışmalar olan video gösterimi beğeni ve hüzünle izlendi.

Video gösteriminin ardından Vali Seddar Yavuz, günün anlam ve önemini içeren bir konuşma yaptı.

Hiçbir Bağışçımızı Unutmadık, Teşekkürlerimizi Sunmaya Devam Edeceğiz

Salondaki davetlileri selamlayarak konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Deprem gerçeğini ve acısını yıllar önce yaşamış ve son zamanlarda yaşanan felaketlerde de büyük bir vefa örneği göstermiş bir şehir olan Kocaeli’mizde böylesi anlamlı bir törende sizlerle beraber olmaktan büyük bir memnuniyet duyuyorum. Özellikle belirtmek isterim ki bağış yapan her kesimden çok sayıda kişi ve kurum olduğu için bugün buraya sınırlı sayıda temsilci davet ettik. Gönül ister ki herkese tek tek teşekkür edelim, belgesini takdim edelim. Ancak burada belge takdim edemediğimiz, destek veren, bağış yapan tüm destekçilerimizden de huzurlarınızda bizi mazur görmelerini özellikle istirham ediyorum. Bu tür törenlerimiz devam edecektir ve her bağışçımız için de belgeleri düzenlenmiştir. Düzenlemiş olduğumuz belgelerini adreslerine iletmek suretiyle kendilerine ulaştırmış olacağız. Bu vesileyle deprem acısının bir daha yaşanmaması temennisiyle depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımıza bir kez daha Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgiyle, saygıyla selamlıyorum.”

El Ele, Gönül Gönüle Yaraları Sarmaya Gayret Ediyoruz

Büyük milletlerin en büyük özelliğinin vefalı olması, zor günlerde bir araya gelmesi, dayanışması, acıyı paylaşması ve sevinci çoğaltmasıdır diyen Vali Yavuz, Türk Milletinin bu özelliği yaşattığını belirterek şunları kaydetti:  “Bizler büyük bir geçmişe ve köklü bir medeniyete sahip bir millet olarak gerek mensubu bulunduğumuz din, gerekse sahip olduğumuz medeniyet değerleriyle; yeryüzünde barışın, huzurun, yardımlaşma ve paylaşmanın birleştirici gücü ile her zaman mağdur ve mazlumun yanında olmayı bilen bir toplumuz. 24 yıl önce meydana gelen, sadece ilimizi değil tüm Marmara'yı etkileyen, aziz milletimizin yaşadığı en acı felaketlerden biri olarak tarihteki yerini almış olan Marmara depreminin yaralarını aziz milletimizle birlikte sardığımız gibi;  yine ülkemiz için büyük bir felaket olan, binlerce vatandaşımızın hayatını kaybettiği, on binlerce vatandaşımızın yaralandığı, evsiz ve yuvasız kaldığı 6 Şubat tarihli Kahramanmaraş merkezli depremlerde de el ele, gönül gönüle yaraları sarmaya gayret ediyoruz.”

Yapılan Yardımların Depremzede Kardeşlerimize Dağıtımı Büyük Bir Özveri ve Titizlikle Gerçekleştirilmiştir

Asrın felaketinin meydana geldiği ilk gün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın tensipleriyle Depremin merkezi olan Kahramanmaraş’a koordinatör Vali olarak görevlendirilen Vali Yavuz görev sürecinde yapılan çalışmalara ve desteklere ilişkin bilgiler paylaştı: “Türkiye’nin dünya ile yarışan yüzü, bilim, sanayi, teknoloji ar-ge ve inovasyon üssü Kocaeli’miz, bu konudaki liderliğini deprem bölgesine yaptığı yardımlarla da ortaya koymuştur. Bildiğiniz üzere depremin ilk günü merkez üssü Kahramanmaraş iline Koordinatör Vali olarak görevlendirildim. Görev yaptığım süre boyunca 7/24 esasıyla Kocaeli Ayni Yardım Deposu ve Kahramanmaraş Ana Yardım Bağış Deposu’nda vatandaşlarımızın bağışlarının kayıt altına alınması, ürünlerin kabulü, gruplar halinde tasnif edilmesi, gelen ayni yardımların ürün cinsine göre paketlenerek tasnifi, malzemelerin sayılarak afet bölgelerine gidecek olan araçlara yüklenmesi ve sevkleri ile depremzedelere dağıtımı büyük bir özveri ve titizlikle gerçekleştirilmiştir.”

3 Milyar TL’yi Geçen Yardım Deprem Bölgelerine Ulaştırılmıştır

Kocaeli Valiliği Koordinasyonunda yapılan yardımlar hakkında verileri paylaşan Vali Yavuz:  “İlimizden 1.500 Tır / Kamyon , 217 Vagon, 3 Gemi ile Afet Bölgelerine yardımlar ulaştırılmıştır. Hesaplamalara göre kayıt altına alınan yardım miktarı 2 Milyar TL’yi geçmiştir.Bu hesaplamalara kayıt dışı gönderilenler dahil olmadığı gibi ayrıca Büyükşehir Belediyemizin ve ilçe belediyelerimizinde bütçelerinden harcadıkları bu rakamlara dahil değildir. Hesaplamalarımıza göre 3 Milyar TL’yi geçen yardım faaliyeti deprem bölgelerine ulaştırılmıştır. Bununla birlikte; 450 Bin 800 koli gıda, 424 Bin 352 koli su, 144 Bin 996 adet battaniye, 558 Bin 210 koli giyim, 48 Bin 419 hijyen, 59 Bin 347 bebek bezi, 195 Bin 802 maske, 29 Bin 831 dezenfektan, 9 Bin 218 bebek arabası, 736+500 adet çeşitli ebatlarda konteynır da özelikle farklı yerlere konuşlandırıldı. 2 Bin 542 adet çadır, 35 Bin 584 adet soba, 4 Bin 635 adet yatak, 162 adet WC/Duş ve bu noktada çok kıymetli olan 483 adet jeneratörün  teslimatı bölgeye yapılmıştır.  43 kurum, Bin 433 personel, 65 STK ve özel teşebbüs, 414 adet iş makinası, 206 adet akut aracı,  Bin 542 adet araç ve 437 adet diğer gönüllümüz bölgeye gelmiştir.”

Deprem Bölgelerine yapılan yardımların yanında İlimize gelen depremzede kardeşlerimizle her konuda ilgilenildiğine değinen Vali Yavuz: “Kocaeli’mize 40 Bin 200 depremzede vatandaşımız gelmiş olup bu vatandaşlarımızın 4 Bin 138‘i KYK yurtları dahil olmak üzere kamu tesislerinde misafir edilerek gönülden destekler burada da devam etmiştir.”

50’si Kocaeli Çarşısında; 34’ü Pazarcık İlçesi Olmak Üzere Kahramanmaraş’ta 84 İş Yeri Açtık

Vali Yavuz konuşmaların devamında ise şunları kaydetti: “Valiliğimiz koordinasyonunda kurulan Sosyal Marketten 17 Bin’in üzerinde depremzedenin ihtiyaçları karşılanmıştır. Ayrıca Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarımızca 9 Bin 599 haneye 4 Milyon 145 Bin TL ayni yardım; 11 Bin 354 haneye 23 Milyon 619 Bin TL nakdi yardım yapılmıştır. ‘’Evim Yuvan Olsun Projesi” kapsamında yine vatandaşlarımızın evleri depremzedelere açılmıştır. Yapılan tüm yardımlarla beraber Kahramanmaraş ilinde 50’si Kocaeli Çarşısında; 34’ü Pazarcık ilçesinde olmak üzere 84 iş yeri çok kısa bir sürede yapılarak  işyerleri yıkılan ve ağır hasar alan esnaflarımıza teslim edilmiş, bölgede çok elzem olan ticari hayatın faaliyete geçmesine katkı sunulmuştur.Yardımların bu kadar ciddi boyutlara ulaşmasında Kocaeli ilimiz; şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımızın katkısı ile gerçekten büyük bir alicenaplık ve hayırseverlik göstererek müthiş bir yardım faaliyeti ortaya koydu. Özellikle ülkemizin gururu Sanayi Kuruluşlarımızın, OSB’lerimizin, Sanayi-Ticaret Odalarımız ve Diğer Odalarımızın, Kamu Kurum ve Kuruluşlarımız ile Kaymakamlıklarımızın, Büyükşehir Belediyemiz ve İlçe Belediyelerimizin, Üniversitelerimizin, STK’larımızın, öğrencisinden öğretmenine, ev hanımından işçisine, yaşlısından gencine herkesin katkı ve desteği olmuştur.”

 

Katkı Sunan Herkese Teşekkür Ediyorum

Bağışta bulunan tüm hayırseverlerimize teşekkkürlerini sunan Vali Yavuz, konuşmalarını şu ifadelerle sonlandırdı: “Zenginlik ancak vermekle olur bilinci ve hayırseverliğiyle, deprem bölgelerine yönelik az ya da çok demeden yardım eden, katkı sunan herkese Devletimiz ve Aziz Milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum. Depremde oluşan hasarların giderilmesi, depremzede vatandaşlarımızın kalıcı konutlara yerleştirilmesi için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, devletimizin tüm birimleri sahada, var gücümüzle çalıştık, çalışmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle; böyle bir acının ülkemizde ve dünyada bir daha yaşanmamasını diliyor, depremde kaybettiğimiz vatandaşlarımızı bir kez daha rahmetle anıyor; hepinizi sevgiyle ve saygıyla selamlıyorum. Sağ olun var olun.” diyen Vali Yavuz emeği katkısı olan herkese çok teşekkür etti.

Konuşmaların ardından program; Vali Yavuz’un deprem bölgesine yardımlarda bulunan bağışçılarımıza “Deprem bölgelerine yönelik ‘Zenginlik, ancak vermekle olur’ bilinci ile yapılan destek ve katkılarınızı çok değerli buluyor, Devletimiz ve Aziz Milletimiz adına teşekkürlerimi sunuyorum.” ifadelerinin yer aldığı Teşekkür Belgelerini tek tek vermesi ve günün anısına fotoğraf çekilmesi ile sona erdi.


Anahtar Kelimeler: Başkanı Aslantaş' Validen Plaket

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.