Tarih: 18.08.2023 08:35 Güncelleme: 18.08.2023 08:38

GTO Başkanı Aslantaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ‘Gebze İl olmalı’ diye seslendi

TOBB İkiz Kuleler’de önceki gün düzenlenen Ekonomi Şurası’nda kürsüye çıkan Gebze Ticaret Odası Başkanı (GTO) Abdurrahman Aslantaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ‘Gebze il olmalı’ diye seslendi.

GTO Başkanı Aslantaş, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz’a ‘Gebze İl olmalı’ diye seslendi

Gebze Ticaret Odası (GTO) Başkanı Abdurrahman Aslantaş, TOBB İkiz Kuleler’de önceki gün düzenlenen Ekonomi Şurası’nda kürsüye çıktı. Şurada Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve Bakanların olduğu ortamda sanayicilerin sorunlarını, iş dünyamızın sıkıntılarını gündeme taşıyan Başkan Aslantaş Gebze’nin il olması konusunu da böylesine önemli bir şurada dile getirdi.


EN ÖNEMLİ SORUN PERSONEL SORUNU

Başkan Aslantaş TOBB Ekonomi Şurası’nda söz aldı ve sanayicilerin en önemli sorunlarını, iş dünyasının kanayan yaralarını kürsüden seslendirdi. 6 bine yakını sanayici olmak üzere 24 bin üyenin temsil edildiği 41 meslek komitesinin tamamının öncelikli sorununun personel sorunu olduğunu söyleyen Aslantaş, “İkinci sırada finansmana erişim, üçüncü sırada ise fiyat istikrarı , 4.sırada ise sanayide yüksek doğal gaz tüketen firmaların ödedikleri fahiş ücretlerdir. Biliyorsunuz sanayicinin üretimde kullandığı doğal gaz 300 bin metreküpten fazla olduğu zaman daha fazla ücret ödemeleri söz konusu. Oysaki bunlar üretim yapan, ihracat yapan ve istihdama katkı yapan firmalar. Bunların da diğer birim fiyatlardan ödemelerinin yapmalarının sağlanmasını talep ediyoruz.” dedi.


MESLEK LİSESİ MEZUNLARININ İŞ GÜCÜNE KATILIMLARI AZALIYOR

Sayın Cumhurbaşkanı yardımcım; Birinci maddenin dışındaki maddelerin tamamı devletimizin küçük destekler iile aşabileceğimiz konulardır. Ama personel problemi gerçekten çok ciddi bir problem,. Devletimiz ve OSB’lerimiz meslek liseleri kurmakta ancak meslek liselerine talep azalmakta hatta ve hatta daha sıkıntı olan buralardan mezun olanların iş gücüne katılımları her geçen gün azalmaktadır. Bugün mavi yakalılar beyaz yakalı çalışanlardan çok daha iyi ücretlerde iş almakta. Bunun muhakkak aşılması gerekiyor. Belki sosyal yardımların yeniden değerlendirmeli., 12 yıllık kesintisiz eğitim yeniden gözden geçirilmeli, üniversiteler veya bunların bazı bölümleri yeniden gözden geçirilmesi gerekiyor.” dedi.


EĞER İL OLUNACAKSA GEBZE İL OLMALIDIR

Bazı dizilerde yansıtılan kolay para harcanması ve mirasyedi kültürünün toplumdan uzak tutulması gerektiğini de konuşmasında aktaran GTO Başkanı Aslantaş, “ Çalışma ahlakı ve çalışma kültüründe yeni ve doğru bir politika belirlemediğimiz sürece biz 5 sene sonra bu günlerimizi mumla arayacağız . Personel bulamadığı için firmasını kapatan üyelerimiz var. personel bulamadığı için üretimlerini azaltan sanayicilerimiz var. Bu konu hakikaten bir milli meseledir. Bu konu bir beka meselesidir. Bir de Gebze özelinde bir konuyu arz edeceğim. Cumhuriyetin 100.Yılında Yüz İl söyleminde Gebze bunu fazlasıyla hak ediyor. Eğer il olunacaksa Gebze İl olmalıdır” dedi.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.