ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET

ÇAYIROVA BELEDİYE BASKET Haberleri
Tarih: 31.08.2024 17:44 Güncelleme: 31.08.2024 18:18
Gözler Engin Gençoğlu

Gözler Engin Gençoğlu'na Çevrildi

TBL Temsilcimiz ÇESK, kendi salonunda Konya BSK'dan sonra Fenerbahçe karşısında da seyircisini üzdü... Skordan çok oynanan oyun ve oyuncu performansları eleştirilere hedef oldu.

Yeni sezon hazırlık programı çerçevesinde özel maçlarına Çayırova Spor Salonu'nda devam eden Çayırova Belediyespor BASKET, Konya BSK'dan sonra Fenerbahçe'ye de mağlup oldu. Her iki rakibi ile Türkiye Basketbol Ligi'nde rakip olacak olan Çayırova Belediyespor Basket'in oynadığı oyun ümit vermezken bazı oyuncuların performansı hayal kırıklığı olarak tribünlere yansıdı.

GENÇOĞLU'DA SIRASINI SAVDI
Geçen sezon Fatih Gezer ile bir hazırlık bir resmi maçta Fenerbahçe'ye mağlup olan ÇESK, Enes Akdilek ile de Ataşehir'de ligin 21.haftasında sarı lacivertlilere mağlup olmuştu. Özel ve resmi maçlarda Fenerbahçe'ye karşı üstün gelme başarısı gösteremeyen Çayırova Belediyespor Basket'te Koç Engin Gençoğlu'da bu geleneği sürdürdü. Kendi salonumuzda, kendi seyircimiz önünde dün ligin yeni ekibi Konya BSK'nın rahat yendiği Fenerbahçe'ye mağlup olan Çayırova Belediyespor rakibine karşı dörtte sıfır yaptı.


DİANTE KENDİNE GELDİ
Hazırlık maçlarının ilkinde Konyaspor BSK karşısında tutuk bir oyun sergileyen Diante Watkins, Fenerbahçe'ye karşı temsilcimizin en iyisi olarak performans sergiledi.. Attığı asist ve ürettiği sayılarla temsilcimizin en iyi oyuncusu olarak göze çarpan Diante ile birlikte Oğuz Savaş'ta oyunda kaldığı süre içinde en verimli oyuncuların başında yer aldı. Konya BSK karşısında ki tempolu oyunu ile göz dolduran Ali Efe Barış, Fenerbahçe karşısında zaman zaman çıkış yapsa da oyun genelinde vasatı aşmadı. Hamit Sezaver birebir markeler de büyük efor sarf ederek mücadeleci yönünü sergilemekte başarı gösterirken hücum organizasyonlarında daha kopuktu. Fenerbahçe karşısında vasatı aşan oyunculardan biri de Mertah Mutlu oldu. Konya karşısında ki dağınık oyu,bugün daha derli topluydu. Sayı üretti, oyun kurdu, asist yaptı, savunma yaptı. Eray Aydoğan oyuna dahil olduğu andan itibaren maçın en iyileri arasındaydı. Savunma ve hücum arasında tenis topu gibiydi. Gitti, geldi. Ancak ilerleyen süre içinde başladığı gibi bitiremedi. Oğuzhan Kızıl böyle oynamamalı. Onun geçmiş kariyerine bu performans yakışmıyor. Dışa atışlarının sayısını artırmalı. Murat Atar'ın ilginç bir savunma ve pres anlayışı var. Sadece elleriyle değil, kafa, gövde, bacak aynı anda rakibini boızmak adına çalışıyor. Öyle savunma yapan oyuncu daha önce başka takımlarda, maçlarda görmedim. Ama rakip oyuncuyu bozuyor. Hedefine ulaşıyor. Jamari Traylor sayesinde bu yıl parkesi en temiz salon bizimki olacak sanırım. Her müdahalede yere düşüyor. Top çalerken, blok yaparken, asist karşılarken, smaca çıkarken, turnikeye girerken hep pozisyonu yerde tamamlıyor. Ya fiziksel gelişim yapmalı yada kanat taktırmalı. Mert Çevik maçta oynadı ama varlığı yokluğu hissedilmedi. Olumlu bir pota altı girişimi birazda şansla potayla buluştu. Çok da süre almadı. Tanıdık, bildik Mert Çevik değil. Mert Ulutaş mıknatıs gibi. Rakibine yapıştı mı bırakmıyor. Rakip oyunu bozabilen özelliği var. Ancak birkaç hücum girişiminde özellikle turnikelerde aynı başarıyı elde edemedi. Sadece savunma yaparak katkı sağlaması yeterli değil. (Yorum: Adnan Ayvaz)

AYNI HASTALIK DEVAM EDİYOR

Fenerbahçe karşısında genel anlamda mücadeleci bir oyun anlayışı ortaya koyan Çayırova Belediyespor'da geçen sezonun en büyük hastalığı olan rakibin üçlük atışlarına savunma yapmama hastalığının devam ettiği görüldü. Attığı tüm dış atış sayılarına karşı rakibinden karşılık gören Çayırova Belediyespor BASKET geçen sezonda rakiplerinin ürettiği üçlük sayılarla birçok maçı kaybetmişti. Koç Engin Gençoğlu'nun Konya BSK'dan sonra Fenerbahçeli oyuncuların çok rahat dış atış girişimlerine nasıl bir reçete uygulayacağı merak ediliyor. Ayrıca Koç Engin Genççoğlu'nun takımına skorda öndeyken ve gerideyken sürekli aynı oyunu oynatması da dikkat çekti. Takımının geriye düştüğü anlarda Gençoğlu'nun ikinci bir planı uygulamaya geçirme beklentisi de Fenerbahçe maçında dikkat çekmedi.

SIRADA TED VAR

Çayırova Belediyespor BASKET hazırlık sürecinde Ankara'da TED Kolejliler karşısında üçüncü hazırlık maçına çıkacak. 7 EylüL'de oynanacak karşılaşma için ÇESK Başkent'e gidecek ve sezon öncesi Koç Gençoğlu bir kez daha takımını görmek, aksayan noktaları tespit etmek için fırsat bulacak.
 


Yağız
31.08.2024 17:52:54
Watkins ve Jamari yan yana oynasaydi bu maç 20 sayı farka giderdi hocanın tercihi birşey diyemem

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.