Çayırova

Çayırova Haberleri
Tarih: 06.06.2022 19:35

Genel Başkan Demircan'dan Hukuk Mücadelesi

SİNKON( Sinoplular Konfederasyonu) Genel Başkanı Bahattin Demircan yaptığı kamuoyu duyurusu ve basın açıklamasında algı operasyonu ve bilgi kirliliğini ortada kaldırdı. İşte O Açıklama

Genel Başkan Demircan

SİNOP DERNEKLER KONFEDERASYONU (SİNKON) 
SİNOP’UN ve SİNKON’UN HAKKINI KİMSEYE YEDİRMEYECEĞİZ.
Değerli hemşehrilerimiz kıymetli dostlarımız SİNKON olarak kurulduğumuz 2018 yılından itibaren Sinop ve Sinoplular için çalışmaya devam ediyoruz. 
SİNKON olarak son günlerde Sinop tanıtım günleri ile ilgili yaşanan bilgi kirliliği ve algı operasyonlarını sona erdirmek, kamuoyunu gerçekler adına bilgilendirmek adına bu basın açıklamasını sizlerle paylaşmayı uygun gördük. 
Basın açıklamamıza başlarken bir teyamülü sizlerle paylaşmak isteriz. Eğer bir ilde Konfederasyon var ise o ilde temsil ve organizasyon konusunda resmi kurum ve kuruluşların muhatabı en üst çatı olan Konfederasyon’dur. 
Ve Sinop özelinde SİNKON tek Konfederasyondur ve tek yetkilidir.
25.11.2021 tarihinde SİNKON olarak ekte sizlerle paylaşacağımız yazıda da görüleceği gibi Sinop Valiliği İl Kültür Müdürlüğüne resmî yazı yazarak Sinop Tanıtım Günleri Organizasyonu yapmak için Sinop Valiliği’nden yetki istedik. 
Bunun üzerine İl Tanıtım ve Geliştirme Kurulu Sinop Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu Başkanlığında toplanarak Sinop Tanıtım Günleri etkinliğini yapmak üzere Sinop Dernekler Konfederasyonu’na yetki vererek; İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığına bir yazı yazarak 2022 yılında Eylül - Ekim aylarında yapılacak olan Sinop Tanıtım Günleri’nde Sinop Dernekler Konfederayonu (SİNKON) yetkilendirdiğini İstanbul Büyükşehir Belediyesine resmi yazı ile bildirdik. 
Bütün bu gelişmeler üzerine tüm bu evraklar ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi Avrupa Yakası Park Bahçeler Müdürlüğü’ne 03 Mart 2022 tarihinde yer tahsisi konusunda resmi müracatımızı yapıp tahsisi beklemeye başladık. 
Bugün 28 Mayıs 2022 tarihi tibarıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi henüz olumlu yada olumsuz bir geri dönüş yapmadı ve bizi oyalamaya devam ediyor. 
SİNDEF Genel Başkanı Hasan Dalkıran Meclis toplantısında Sinop Valisi Sayın Erol Karaömeroğlu’nun ve kurulun SİNKON’a verdiği yetki belgesini hiçe sayarak algı yaratarak ekte sizinle paylaşacağımız hiç bir resmi belge niteliği olmayan Hemşehri STK’larından sorumlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Hasan AKKUŞ imzasıyla ve tahsis yapıldı diyerek bir belge paylaştı. 
Belgede resmi ne bir tarih ne sayı nede ilgi ekler bulunmayan bu sahte belge ile organizasyonu SİNDEF’in 26-30 Ekim 2022 tarihinde yapacağını duyurdu. 
ŞİMDİ KAMUOYU ADINA SORUYORUZ
 Hasan Akkuş imzalı bu sahte belgeyi ortalarda dolaştıran algı operasyonu yaratmaya çalışan SİNDEF Başkanı Hasan DALKIRAN bu ekteki belgenin ne sayısı numarası ne tarihi hiç bir şeyi yok bu belge sahte mi? Bir danışman nasıl böyle bir yazı yazabilir?
 İBB Danışmanı Hasan Akkuş ve ilgili kişilere soruyoruz 03.03.2022 tarihinde Sinop Valiliğinin yetkilendirme belgesi ekiyle tahsis için yazdığımız yazıya neden cevap vermiyorsunuz. 
Resmi yazılara bir ay içinde cevap verme zorunluluğunuzdan haberiniz yok mu? 
Yasal olarak suç işliyorsunuz!.. Neden oyalıyorsunuz bizim yazımıza olumlu yada olumsuz iki buçuk aydır neden cevap vermiyorsunuz?
 İBB Danışmanı Hasan Akkuş tüm illerden tanıtım günlerini yaparken İl Valiliklerinden istediğiniz yetkilendirme belgesini SİNKON aldı diye mi işleme koymuyorsunuz? 
SİNDEF ve Hasan DALKIRAN ayak oyunlarına mı ortak oluyorsunuz. 
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bu yaptığınız usulsüzlükten haberi var mı? Yoksa Hasan Dalkıran’ın sağda solda dediği gibi CHP Grupbaşkanvekili Engin Altay mı size baskı yaptı ve bu hukuksuz kararı aldırdı?
 SİNDEF Başkanı Hasan Dalkıran yaptığı konuşmada Sinop Valisi Sayın Ömer Karaömeroğlu’nun yetkiyi SİNKON’a verdiklerini yasal olarak SİNKON bu konuda yetkili sizin yaptığınız hiç bir organizasyona Belediyeler ve Valilik olarak katılamayız bu usulsüz olur demesine ragmen ve bunu Hasan Dalkıran Meclis toplantısında Sayın Valimizi eleştirerek bizzat söylemesine ragmen İBB Danışmanı Hasan Akkuş siz SİNDEF’e yetki vererek Belediyelerin Valiliğin ve diğer Sinop iştiraklerinin olmadığı tanıtım günlerini nasıl yaptıracaksınız?
 Ben CHP’liyim ben her şeyi yaptırırm diyen Hasan Dalkıran ve onun iş birlikçilerine yol veren İBB Danışmanı Hasan Akkuş ve işbirlikçileri bunun hesabını veremezsiniz. 
Sinop Hasan Dalkıran ve avanelerinden ibaret değil. CHP ve Sayın Ekrem İmamoğlu’na verdiğiniz bu zararın hesabını veremezsiniz.
Ben Vali tanımam burada yasa biziz diyenler bunun hesabını yargı önünde vereceksiniz. 
2019 yılında yetkisiz bir şekilde ayak oyunları ile yaptığınız Sinop Tanıtım Günleri’ni bu yıl hukuki ve yasal hakkı olan Sinop Dernekler Konfederasyonu (SİNKON) yapacak. 
2019 sırf Sinoplular zarar görmesin diye müsade ettiğimiz hukusuzluğa bu yıl müsade etmeyeceğiz. 
Sinop Valiliği resmi yazısını hiçe sayanlar, SİNKON’u Hasan Dalkıran için karşısına alanlar bilmelidir ki Sinop Valiliğine, SİNKON’a yapılan bu adaletsiz haksız durum tüm Sinoplulara yapılmıştır. Bunun hesabı sonuna kadar sorulacaktır.
 Eğer 15 gün içerisinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi dilekçemize cevap vermez yer tahsisini yapmaz ise hukuki yollara başvurarak hem dilekçemize cevap verilmemesi hem de Sİnop Valiliği yetki belgesi bizde olmasına ragmen ve Konfederasyon olarak muhatap alınma yasal zorunluluğumuza rağmen Hasan Dalkıran ve yandaşlarına menfaat sağlamaya çalışanlar hakkında yasal işlem başlatarak SİNKON ve Sinoplunun haklarını sonuna kadar savunacağımızı sizlerle paylaşmak isteriz. 
Gelişmeler hakkında sizlerle bilgilendirmeye devam edeceğiz. Sinop’u ve Sinopluyu siyasi arka bahçesi görenler siyaseten bir yere gelmek için her türlü fırıldak ve ayak oyunu ile kanun kural tanımaz sözde sivil toplum örgütü başkanları bunu hesabını hukuk karşısında vereceksiniz. 
Sinop’un ve Sinoplunun hakkını sizin şahsi kirli hesaplarınıza alet ettirmeyeceğiz. SİNKON olarak konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. 
Saygılarımla…
Bahattin DEMİRCAN
SİNKON Genel Başkanı

 

 

 

 

 

 

 

 


Anahtar Kelimeler: Genel Başkan Demircan' Hukuk Mücadelesi

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.