Tarih: 13.08.2022 01:10

Gebze'ye Atanan Kaymakam Erdoğan'dan Tepki Görmüştü

2017 yılında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir 15 Temmuz gazisinin işlemlerini 'ağırdan aldığı' iddiasıyla dönemin Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit görevinden alındığı gündem olmuştu.

Gebze

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Saray'da ağırladığı muhtarlara yaptığı konuşmada isim vermeden bir kaymakamı hedef alarak, "Dün gece yaşadığım bir hadiseyi anlatmak istiyorum. Bir telefon geldi. Ardından ben de gazimizi aradım. Gazimiz evraklarını gönderiyor ama evraklar işleme konmuyor veya ağırdan alınıyor. Tabii ilgili yerlere de durumu bildirdim. Şimdi de buradan sesleniyorum, ey kaymakam. Sen kendini ne sanıyorsun ya, sen orada kalıcı mısın ya" ifadelerini kullanmıştı. 

15 Temmuz gazisi olduğu belirtilen bir yurttaşın işlemlerini 'ağırdan aldığı' iddia edilen kaymakamın ise o dönemde İstanbul Bahçelievler Kaymakamı Mehmet Ali Özyiğit olduğu ortaya çıkmıştı. 

Erdoğan'ın hedef almasının ardından hakkında soruşturma başlatılan Kaymakam Özyiğit görevinden alınmıştı. 

İstanbul Vali Yardımcısı Vekili olarak görevlendirilen Özyiğit'in yerine ise vekaleten Darıca'nın ilçe olduğu dönemde ilçenin ilk kaymakamı olan İstanbul Vali Yardımcısı Osman Ateş atanmıştı. 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.