Tarih: 01.12.2022 21:22 Güncelleme: 01.12.2022 23:18

Gebze'nin İl Olma Önergesini Oylamaya Dahi Gerek Duymadı

Gebze Belediye Meclisi Aralık Ayı 1.Oturumunu bugün tamamladı. Aralık Ayı Meclis toplantısı İYİ Partili Meclis Üyeleriin Gebze'nin il olması üzerine verdiği önerge ile başladı.

Gebze

Okunan önergede, "Gebze'nin il olması üzerine bölgemizde bir kamuoyu oluşturalım. Bu konuda tüm partiler karar birliği içinde birlikte hareket etsin. Ayrıca bölgemizin dinamikleri olan sivil toplum kuruluşlarınında gücünü bu birlikteliğe dahil edelim. Bu konuda Darıca, Çayırova ve Dilovası kentleri, belediyeleri ve sivil toplum kuruluşları ile bir arada tek vücut olarak hareket edelim. Gebze Belediyesi'de buna öncülük etsin, yada bu birliktelikte rol alsın." ifadelerine yer verdiler.

BÜYÜKGÖZ NE ANLATTI?
Gebze Belediye ve Meclis Başkanı Zinnur Büyükgöz önergeye ilişkin, "Gebze Belediyesi, Gebze'Nin olması yönünde karar mecrası değildir. Kanun nezdinde bir durumdur. Gebze'nin il olmasıyla ilgili TBMM'de bulunan vekiller bir çalışma yapsın. Bu konu bizim görev ve sorumluluğunda değildir. Duygusal yaklaşıma gerek yok. Önergeyi oylamaya dahi gerek görmüyorum."dedi. İYİ Partililer Gebze'nin il olma yönünde bir birliktelik oluşumuna ilişkin verdikleri önergeyi Başkan Büyükgöz'ün sanki Gebze'yi, Belediye Meclis Toplantısında il olup olmayacağına karar verilecekmiş gibi cevap vermesi salonda ki meclis takipçileri şaşkınlıkla izledi.

 

 

 

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.