Tarih: 29.08.2024 19:58

Gebze Teknik Üniversitesi’nden açıklama: İzinsiz inşaat yapıldı

Facebook Twitter Linked-in

Söz konusu iddiaya göre TÜ Rektörlüğü tarafından kampüs hayvanları için tahsis edilen alanda TGB Müdürü Yusuf Çalık ve yanında bulunan kişi tarafından GTÜ ve HADOK üyesi öğrencilere müdahale edildiği, Mafya gibi çöktünüz” diyerek tehdit ettiği öne sürülmüştü. Olayın devamında Çelik’in, öğrencilerden S. Köroğlu ve A.K.'ye fiziki saldırıda bulunduğuna yönelik iddia edildi.

TEKNOPARK’TAN BASIN AÇIKLAMASI
Teknopark yönetimi ise ortaya atılan iddialar ve söz konusu olaylar hakkında basın açıklaması yayınladı. Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi “26 Ağustos 2024 tarihinde çeşitli internet sitelerinde Gebze Teknik Üniversitesinde Barınak Zorbalığı başlığı ile yayınlanan asılsız haberler üzerine bu açıklamanın yapılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

MENFİ BİR MÜDAHALE YOK
4691 sayılı kanuna istinaden söz konusu alan 08.11.2018 tarihinde Resmî Gazete’de yayınlanarak Gebze Teknik Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi olarak ilan edilmiştir. Alanımız içerisinde yaklaşık 140 firma, 600 personel bulunmaktadır. Alanımızda yer alan köpeklerin sağlığı ve güvenliği bizim için firmalarımız ve personelimizin sağlığı ve güvenliği kadar önemlidir. Bu nedenle alanımızda sahipsiz köpeklerin kulübeleri ve beslenme noktaları mevcuttur. GTÜ Teknoloji Geliştirme Bölgesi kuruluşundan beri mevcut kulübelere yönelik menfi bir müdahale gerçekleştirilmemiştir.


İHBARLAR ÜZERİNE DURUM TESPİTİ YAPILDI
26 Ağustos 2024 tarihinde alanımızda bir köpeğin öldüğü ve yetkin olmayan kişilerce gömüldüğüne dair ihbar tarafımıza ulaşmıştır. Bu ihbar üzerine Teknopark yöneticilerimiz güvenlik görevlileri eşliğinde alana durum tespiti yapmak için gitmiştir.

İZİNSİZ İNŞAAT YAPILDI
Mevcut alanda ölen bir köpeğin ehil olmayan kişilerce gömüldüğü, köpek kulübelerinin ve köpeklerin sayısının usulsüz biçimde arttırılmasına yönelik izinsiz inşaat çalışmalarının yapıldığı tespit edilmiş ve popülasyon artışının optimum şartları sağlayamayacağı inşaatı sürdüren işçilere ifade edilmiştir.

FİZİKİ YAHU PSİKOLOJİK MÜDAHALE YOK
Barınak Zorbalığı başlığı ile yayınlanan videolarda da görüleceği üzere alanda yer alan kişilere karşı fiziki yahut psikolojik herhangi bir müdahalede bulunulmamıştır. Zorbalık ve şiddetin uzun yıllara sâri meslek hayatını farklı kurum ve kuruluşlarda kamu menfaatini gözeterek geçiren yöneticilerimizin şiarı olabilmesi mümkün değildir.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —