Tarih: 18.04.2022 18:43

Gebze Millet Bahçesi Bayramda Açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret için ilimize geldi. Bakan Kurum ilk olarak Gebze Millet Bahçesi yapımı planlanan alan incelemesinde bulundu.

Gebze Millet Bahçesi Bayramda Açılıyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bir dizi ziyaret ve proje incelemesi için bugün ilimize geldi. Murat Kurum, ilk olarak Gebze Millet Bahçesi yapımı planlanan alan incelemesinde bulundu. Kurum’a burada Vali Seddar Yavuz, AKP Kocaeli Milletvekilleri Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, İlyas Şeker, Sami Çakır, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Gebze Belediye Başkanı Zinnur Büyükgöz, AKP Kocaeli İl Başkanı Mehmet Ellibeş, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler ve siyasiler eşlik etti.

SUNUM YAPILDI
Gebze eski askeri kışlasının bulunduğu yaklaşık 400 dönümlük alana yapılacak olan Gebze Millet Bahçesi’nin yaklaşık maliyeti 93 milyon 748 bin lira olan ihaleyi, 69 milyon 823 bin liralık teklifi ile Ankara Çankaya merkezli Harbiye İnşaat Madencilik Taahhüt Petrol Ürünleri Sanayi Ticaret Anonim Şirketi kazandı. Bakan Kurum, Millet Bahçesi alanında yaptığı incelemenin ardından şantiyede bulunan ofiste şirket yetkilileri tarafından sunumu dinledi. Ayrıca Bakan Kurum, kütüğe plaka çakmasının ardından fidan dikti.

“CUMHURİYET BAYRAMI’NDA BURADA TESLİM GERÇEKLEŞTİRİLECEK”
Bakan Kurum burada yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Gebze Millet Bahçesi içerisinde 393 bin metrekare bir alan burası. Gebze'deki vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerinde sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatları çerçevesinde burayı projemizle Gebze'ye bir millet bahçesi olarak kazandırma sözü vermiştik ve bu çerçevede de millet bahçemizin ihalesini gerçekleştirdik ve İnşallah yıl sonuna kadar da firmadan aldığımız söz Ekim ayında Cumhuriyet bayramında burada bir teslim gerçekleştirmek ve vatandaşın hizmetine açmak istiyoruz. Biz tüm Türkiye genelinde biliyorsunuz 81 ilde 81 milyon metrekare millet bahçesi hedefiyle çalışmalarını yürütüyoruz.


“KOCAELİ’YE HER ZAMAN DESTEK OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”
Kocaelimizde toplamda 12 ilçeye 12 millet bahçesi yapıyoruz. Yeşil alan miktarını artırıyor ve şehirde vatandaşlarımızın nefesi alacağı alanları yapıyoruz. Tabii bunlar aynı zamanda da Kocaeli bir deprem bölgesi hala 99 yaşadığımız depremin acıları hala hafızamızda. Bu alanlar aynı zamanda bir toplanma alanı vazifesi görecektir. Millet bahçesine de buna göre hazırlanıyor. Geçmiş toplanma alanında vatandaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını, gıda ihtiyaçlarını, sağlık tedavi ihtiyaçlarını burada verebileceğimiz bir alan anlamında da çok çok kıymetli. Bir taraftan da depreme dönüşüm, deprem dönüşüm çerçevesinde kentsel dönüşüm projeleri Büyükşehir belediyemiz ve ilçe belediyeleri koordinasyon halinde çalışıyoruz. Amacınız büyük ve güçlü Kocaeli için mücadele etmektir. Bunu da hep birlikte yapıyoruz. Valimiz, belediye başkanımız, milletvekillerimizle ve Aziz milletimizin destekleriyle yapıyoruz ve Kocaeli'yi her zaman Türkiye'nin yükselen değeri, üreten değeri. Kocaeli'ye her zaman destek olmaya da devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.”


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.