Tarih: 11.07.2024 23:24

Figen Soylu Hem Eğitiyor Hem Dikkati Filisitin'e Çekiyor

Darıca ilçesinde yaşayan filografi sanatçısı Figen Soylu, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına dikkati çekmek amacıyla Filistin'in sembol yapılarından Kudüs'teki Kubbetu's Sahra Camisi'ni 67 bin çivi kullanarak tabloya nakşett

Figen Soylu Hem Eğitiyor Hem Dikkati Filisitin

Darıca Belediyesince Adnan Menderes Kültür Merkezi'nde açılan sergide, ​​Engelsiz Yaşam Merkezi görsel sanatlar ve özel eğitim öğretmeni Soylu'nun 67 bin çiviyle 5 ayda hazırladığı 2.25x1.70 santim boyutundaki Kubbetu's Sahra Camisi ile engelli öğrencilerinin işlediği, 1987 yılında Londra'da uğradığı suikast sonucu yaşamını yitiren Filistinli ünlü çizer Naci el-Ali'nin dünyaya tanıttığı "Hanzala" karakteri, Filistin ve Türki bayrakları ile Filistin haritalı yazı yer alıyor.

Soylu ve öğrenciler, sergideki eserleriyle İsrail'in yaklaşık 9 aydır saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'ndeki Filistinlilere destek olmayı ve bölgede yaşanan insanlık suçlarına karşı ses getirmeyi amaçlıyor.Soylu, amacının eserleriyle ses getirmek olduğunu vurgulayarak, "Filistin'i asla gündemimizden düşürmediğimizi göstermek. Ebatları ve içeriği çok büyük eser. 67 bin çivi kullandık. Bu noktada nadir eserlerden biri. Amacımızın yerine ulaşmasını diliyorum. Filistinli kardeşlerimize selam ederek, İsrail'in zulmünü kınıyorum." dedi.Sergi, 14 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

 


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.