Ekonomi

Ekonomi Haberleri
Tarih: 08.08.2022 10:32

Fahiş Kiralar Nasıl Ters Tepti?

Gayrimenkul dünyasının markalaşan ismi EKREM YAZICI sektörün son gelişmelerini aktarmaya devam ediyor. Konut ve arsa sahiplerinin yanısıra kiracılar ve konut edinmek isteyen vatandaşlar EKREM YAZICI'yı takip etmeyi sürdürüyor.

Fahiş Kiralar Nasıl Ters Tepti?

Kiralara fahiş zam yapan ev sahipleri şimdi adliyenin yolunu tutmaya başladı. Zira "piyasanın üzerinde kiralama yapmışız" diyen yabancılar ödeme yapmıyor ya da indirim istiyor. Kimi de kira borcunu ödemeden ülkesine dönüyor. Bazı sektör temsilcileri de bu durumu "kira balonu fena patladı" olarak özetledi. Peki, gerçekten de öyle mi?

 

EKREM YAZICI konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Bazı mülk sahipleri kira fiyatlarını bir anda artırdı. Kiracılar uygun fiyatlı ev bulamaz hale geldi. Bu yüzden kira artış oranına sınırlama geldi. Ama bu sınırlama bazı ev sahiplerini yine de durdurmadı. Hal böyle olunca mahkemelik oldular. Buna bir de farklı ülkelerden gelen yabancılar eklendi. Zira "piyasanın üzerinde kiralama yapmışız" diyerek ödeme yapmadan ülkelerine döndüler. Peki bu durum fahiş kira fiyatlarını düşürecek mi bunu sürece yayarak takip ederek göreceğiz."dedi.

Yazıcı ayrıca kiracıları zorlayacak yeni evsahibi uygulamasından da detaylar verdi. Yazıcı, "Konut kiraları gündemdeki sıcaklığını koruyor. Son dönemde fahiş fiyatlardan dolayı kiraların tahsil edilememesi sorunu artmaya başladı. Bu nedenle çok sayıda mülk sahibi artık kirayı yıllık istemeye başladı.Kira bedelleri vatandaşın cebini zorlayınca, mülk sahiplerine ödemelerde aksaklıklar da beraberinde geldi. Bazı mülk sahipleri kirayı yıllık peşin istemeye başladı. Kiracıları zorlayacak bir durum ortaya çıktı. Bu yüzden mülk sahipleri "tedbir amaçlı" artık yıllık peşin kira istiyor."dedi


Anahtar Kelimeler: Fahiş Kiralar Nasıl Tepti?

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.