Tarih: 27.08.2024 00:20

E-devletinizi hemen kontrol edin! Bu tarihi kaçıran kiracı başını taşlara vuracak

Avukatlar, ev sahiplerinin kiracılarını çıkarmak için bulduğu e-Devlet’teki yeni yöntemi açıklayarak uyardı.

E-devletinizi hemen kontrol edin! Bu tarihi kaçıran kiracı başını taşlara vuracak

Ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlık davalarına her gün bir yenisi eklenmeye devam ederken, kiracıları bekleyen yeni tehlike tedirginlik yarattı.

Ev sahiplerinin yeni yöntemi kiracıları şimdiden kara kara düşündürmeye başladı. Kiracılarının yaz tatilinde olmalarını fırsat bilen ev sahiplerinin yeni yönteminin detayları pes dedirtti.

e-Devlet'te vatandaşların hayatını kolaylaştıracak bir hizmet daha kullanıma sunuldu

Ekonomim’den Yener Karadeniz’in haberine göre, ev sahipleri kiracıların imzalarını taklit ederek tahliye süreci başlatıp, il dışında olanların itiraz süresini kaçırmalarını sağlıyor. Sahte imzalarla düzenlenen tahliye taahhütnameleri, binlerce kiracının başına dert açtı.

Kiralık evde

E-DEVLET KONTROLÜ YAPIN!

Kiracıları mağdur eden bu yeni dolandırıcılık yöntemine karşı uyaran avukatlar, kiracıların düzenli olarak e-devletlerini kontrol etmelerini belirterek, imza sahteciliği durumunda kesinlikle itiraz haklarını kullanmalarını söyleyerek uyardı.

Mali Müşavir Ömer Sadi Yiğitcan, sahte bir tahliye taahhütnamesi ile karşılaştığını ve düzenli e-devlet kontrolü sayesinde 7 günlük itiraz süresini kaçırmadan mağduriyetini önleyebildiğini açıkladı.

Ülke bizim ama ev kira

“ÖRNEKLER ARTMAYA BAŞLADI”

Tahliye taahhütnamesinin hukuken geçerli olması için bazı şartların olması gerektiğine dikkat çeken Avukat Ragıp Şengül, şöyle uyardı: Son dönemde imzanın olduğu ancak tarihin olmadığı ya da imzanın taklit edildiği ya da buradaki örnekte olduğu gibi belgenin tamamen sahte bir şekilde düzenlendiği örnekler artmaya başladı. Kiracının imzası taklit edilerek yapılması halinde özel belgede sahtecilik suçu oluşuyor. Bu tespit edilebilirse o kişinin bununla ilgili cezalandırılması söz konusu.


Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.